Reklama

Na sviatočný deň: Red velvet torta s krémom z vaječného likéru

Reklama

Na sviatočný deň: Red velvet torta s krémom z vaječného likéru

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na korpus:

  • 170 g zmäknutého masla
  • 250 g kryštálového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 1 lyžica gélového červeného potravinárskeho farbiva
  • 1 ks tretina šálky rastlinného oleja (šálka – 250 ml)
  • 2 ks žĺtky
  • 1 lyžica kakaa
  • 365 g hladkej múky
  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • 1 ks trištvrte lyžičky soli";i:10;s:17:"1,3 hrnček cmaru";i:11;s:31:"1 lyžica vanilkového extraktu";i:12;s:30:"1,5 ks čajovej lyžičky octu

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice vaječného likéru
  • 1 ks konzerva kondenzovaného sladeného mlieka

Na pusinky:

  • 2 ks bielky
  • 150 g cukru
  • 1 ks gélové červené potravinárske farbivo

Postup

Krok 1

V mixéri vyšľahajte maslo s cukrom do peny. Po jednom pridávajte vajcia a každé poriadne prešľahajte. Pridajte farbivo a ostatné prísady a šľahajte, kým nevznikne hladké cesto.

Krok 2

Cesto rozdeľte do troch foriem s priemerom asi 20 cm vymazaných maslom a vysypaných múkou. Pečte 25-30 minút pri 180 °C. Upečené korpusy vyberte z formy a nechajte vychladnúť.

Krok 3

Pripravte krém: Vymiešajte mascarpone, vyšľahanú smotanu a vaječný likér. Po pár minútach šľahania pomaly prilievajte kondenzované mlieko a šľahajte spolu do krému.

Krok 4

Vychladnuté korpusy natrite krémom a poukladajte na seba. Nakoniec celú tortu potrite zvyšným krémom a odložte do chladu.

Krok 5

Pripravte pusinky: Bielky vyšľahajte do peny a postupne pridávajte cukor. Šľahajte, kým nevznikne hustý a pevný sneh.

Krok 6

Pripravte si vrecko na zdobenie so zdobiacou špičkou. Na dlhú drevenú špajdľu naneste gélové červené farbivo a po dĺžke zdobiaceho vrecka spravte 3-4 pásy.

Krok 7

Vrecko naplňte bielkovou penou a do plechu vystlaného papierom na pečenie robte pusinky. Pečte pri teplote 100 °C asi 60 minút. Tortu ozdobte pusinkami a môžete krájať.