objednať časopis
všetky kategórie

Sú plné vitamínov a koláče s nimi sú gurmánsky zážitok! Poďte si s nami upiecť výborné černicové dezerty. Tvarohové pité, moravské koláčiky i páj so zázvorom sú s černicami fantastické!

TVAROHOVÉ PITÉ S ČERNICAMI A LEVANDUĽOU

Tvarohové pité s černicami a levanduľou.
Tvarohové pité s černicami a levanduľou.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

15 KÚSKOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 45 – 60 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 400 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • pol balíčka kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 1-2 lyžice mlieka (ak treba)
  • 2 vetvičky levandule na posypanie cesta

Na tvarohovú plnku:

  • 500 g jemného tučného tvarohu
  • 120 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 100 ml mlieka
  • 80 g Zlatého klasu
  • 3 bielky
  • 300-400 g černíc
Broskyňová galetka.
Čítajte viac
Čo upiecť z broskýň? BROSKYŇOVÁ GALETKA je výborný letný koláč

POSTUP:

  1. Pripravte cesto: Zmiešajte všetky suroviny, vypracujte hladké cesto a zabaľte ho do potravinárskej fólie. Dajte na 30 minút do chladničky.
  2. Urobte plnku: Do misy dajte tvaroh, cukor, vanilkový extrakt a premiešajte. V mlieku rozmiešajte Zlatý klas, vlejte do tvarohu a zapracujte. Bielky vyšľahajte dotuha a jemne zapracujte do tvarohu.
  3. Vychladené cesto rozdeľte na polovicu a obe časti rozvaľkajte do tvaru klasického plechu. Spodné cesto jemne posypte levanduľou a valčekom ju pritlačte. Potom na cesto nalejte plnku, rozložte černice a prikryte druhým plátom cesta – takisto ozdobeným levanduľou. Popichajte ho vidličkou a pité dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 45-60 minút. Urobte test špajdľou, či už je tvaroh upečený. Pité podávajte vychladené.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie