TVAROHOVÉ PITÉ S ČERNICAMI A LEVANDUĽOU
Tvarohové pité s černicami a levanduľou.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
15 KÚSKOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 45 – 60 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- pol balíčka kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 1-2 lyžice mlieka (ak treba)
- 2 vetvičky levandule na posypanie cesta
Na tvarohovú plnku:
- 500 g jemného tučného tvarohu
- 120 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 100 ml mlieka
- 80 g Zlatého klasu
- 3 bielky
- 300-400 g černíc
POSTUP:
- Pripravte cesto: Zmiešajte všetky suroviny, vypracujte hladké cesto a zabaľte ho do potravinárskej fólie. Dajte na 30 minút do chladničky.
- Urobte plnku: Do misy dajte tvaroh, cukor, vanilkový extrakt a premiešajte. V mlieku rozmiešajte Zlatý klas, vlejte do tvarohu a zapracujte. Bielky vyšľahajte dotuha a jemne zapracujte do tvarohu.
- Vychladené cesto rozdeľte na polovicu a obe časti rozvaľkajte do tvaru klasického plechu. Spodné cesto jemne posypte levanduľou a valčekom ju pritlačte. Potom na cesto nalejte plnku, rozložte černice a prikryte druhým plátom cesta – takisto ozdobeným levanduľou. Popichajte ho vidličkou a pité dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 45-60 minút. Urobte test špajdľou, či už je tvaroh upečený. Pité podávajte vychladené.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>