Super RECEPT na domáce RYBIE PRSTY: Na kupované už ani nepomyslíte!
1. 12. 2023, 14:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Laura Witteková
Rybie prsty v nás vyvolávajú spomienky na detstvo. Veronika ich vylepšila. Pre Julka a Vilka ich pripravuje z ozajstnej ryby a v rúre. Ujde sa z nich celej rodine.
Zdroj: Lýdia Czakó
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Lýdia Czakó
Galéria k článku

Rybie prsty
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 700 g morskej tresky
- hladká múka na obaľovanie
- 2 vajcia
- strúhanka na obaľovanie
- soľ, korenie
- olivový olej
Na domácu tatársku omáčku:
- 4-5 lyžíc hustého jogurtu
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžica nastrúhanej cibule
- 1 lyžica nastrúhanej kyslej uhorky
- pol lyžičky cukru
- soľ, korenie
Na podávanie:
- zemiaky
- maslo
- petržlenová vňať
POSTUP:
1. Rúru zapnite na 200 °C a pripravte si väčší plech. Filetu z tresky vysušte papierovou utierkou a rozkrájajte na obdĺžniky pripomínajúce rybie prsty.
2. Múku osoľte, okoreňte a premiešajte. Rybie prsty obaľte najskôr v múke, potom ponorte do rozšľahaných vajíčok a nakoniec vyváľajte v strúhanke.
3. Obalené kúsky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a jemne pokvapkajte olivovým olejom. Vložte do rúry a pečte približne 20 minút.
4. Zatiaľ pripravte domácu tatársku omáčku: Do misky dajte jogurt, horčicu, cibuľu nastrúhanú na jemnom strúhadle a kyslú uhorku. Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti a dobre premiešajte.
5. Upečené rybie prsty podávajte s varenými zemiačikmi poliatymi maslom a posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridajte už iba tatársku omáčku a jedlo je hotové.