Reklama

Super RECEPT na domáce RYBIE PRSTY: Na kupované už ani nepomyslíte!

Rybie prsty.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Rybie prsty v nás vyvolávajú spomienky na detstvo. Veronika ich vylepšila. Pre Julka a Vilka ich pripravuje z ozajstnej ryby a v rúre. Ujde sa z nich celej rodine.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Adventný KALENDÁR Z MEDOVNÍČKOV: To je krásny nápad! Máme pre vás NÁVOD A RECEPT TEASER

    Rybie prsty

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 700 g morskej tresky
    • hladká múka na obaľovanie
    • 2 vajcia
    • strúhanka na obaľovanie
    • soľ, korenie
    • olivový olej

    Na domácu tatársku omáčku:

    • 4-5 lyžíc hustého jogurtu
    • 1 lyžička horčice
    • 1 lyžica nastrúhanej cibule
    • 1 lyžica nastrúhanej kyslej uhorky
    • pol lyžičky cukru
    • soľ, korenie

    Na podávanie:

    • zemiaky
    • maslo
    • petržlenová vňať

    POSTUP:

    1. Rúru zapnite na 200 °C a pripravte si väčší plech. Filetu z tresky vysušte papierovou utierkou a rozkrájajte na obdĺžniky pripomínajúce rybie prsty.

    2. Múku osoľte, okoreňte a premiešajte. Rybie prsty obaľte najskôr v múke, potom ponorte do rozšľahaných vajíčok a nakoniec vyváľajte v strúhanke.

    3. Obalené kúsky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a jemne pokvapkajte olivovým olejom. Vložte do rúry a pečte približne 20 minút.

    4. Zatiaľ pripravte domácu tatársku omáčku: Do misky dajte jogurt, horčicu, cibuľu nastrúhanú na jemnom strúhadle a kyslú uhorku. Pridajte cukor, soľ a korenie podľa chuti a dobre premiešajte.

    5. Upečené rybie prsty podávajte s varenými zemiačikmi poliatymi maslom a posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridajte už iba tatársku omáčku a jedlo je hotové.

    Vyskúšajte aj ďalšie skvelé recepty:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.