Reklama

Šup cesto do cukrárskeho vrecka a MAKOVÉ STRIEKANÉ PEČIVO na Vianoce je hotové šmahom ruky!

Makové striekané pečivo.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vianočné koláčiky sa nezaobídu bez poriadnej makovej nádielky. Tento recept na striekané makové pečivo od cukrárky Dobrého jedla je naozaj jednoduchý a výsledok stojí za to!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Neodolateľné makové koláče: Tieto nesmú na Vianoce chýbať

    Efektné makové koláčiky s džemovým očkom vykúzlite doslova šmahom ruky! A ak ich pred maškrtníkmi neuchránite, zmiznú ešte rýchlejšie. Na overený recept od cukrárky Veroniky Kollárovej sa opäť môžete spoľahnúť.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Makové striekané pečivo.

    MAKOVÉ STRIEKANÉ PEČIVO

    30 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 10 AŽ 12 MINÚT

    Potrebujete:

    • 100 g masla izbovej teploty
    • 70 g práškového cukru
    • 80 g mletého maku
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 1 lyžička citrónovej kôry
    • štipka soli
    • 2 vajcia
    • 180 g hladkej múky
    • 7 g kypriaceho prášku
    • 100 g malinového džemu

    POSTUP:

    1. Vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu. Pridajte mak, vanilkový extrakt, citrónovú kôru, soľ a premiešajte.
    2. Po jednom zapracujte vajíčka a nakoniec zamiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom.
    3. Hmotu preložte do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie naneste cesto do tvaru kruhu. Medzi koláčikmi nechajte aspoň 3 cm priestor. Do stredu každého koláčika urobte rúčkou varechy alebo lyžičkou malú priehlbinu.
    4. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 10 až 12 minút. Koláčiky nechajte vychladnúť.
    5. Malinový džem preložte do cukrárenského vrecka a naplňte priehlbiny v koláčikoch. Nechajte aspoň dve hodiny uschnúť, aby sa džem nelepil.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.