Šup cesto do cukrárskeho vrecka a MAKOVÉ STRIEKANÉ PEČIVO na Vianoce je hotové šmahom ruky!
6. 12. 2024, 15:19

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Vianočné koláčiky sa nezaobídu bez poriadnej makovej nádielky. Tento recept na striekané makové pečivo od cukrárky Dobrého jedla je naozaj jednoduchý a výsledok stojí za to!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
41 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Neodolateľné makové koláče: Tieto nesmú na Vianoce chýbaťEfektné makové koláčiky s džemovým očkom vykúzlite doslova šmahom ruky! A ak ich pred maškrtníkmi neuchránite, zmiznú ešte rýchlejšie. Na overený recept od cukrárky Veroniky Kollárovej sa opäť môžete spoľahnúť.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Makové striekané pečivo.
MAKOVÉ STRIEKANÉ PEČIVO
30 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 10 AŽ 12 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g masla izbovej teploty
- 70 g práškového cukru
- 80 g mletého maku
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička citrónovej kôry
- štipka soli
- 2 vajcia
- 180 g hladkej múky
- 7 g kypriaceho prášku
- 100 g malinového džemu
POSTUP:
- Vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu. Pridajte mak, vanilkový extrakt, citrónovú kôru, soľ a premiešajte.
- Po jednom zapracujte vajíčka a nakoniec zamiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom.
- Hmotu preložte do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie naneste cesto do tvaru kruhu. Medzi koláčikmi nechajte aspoň 3 cm priestor. Do stredu každého koláčika urobte rúčkou varechy alebo lyžičkou malú priehlbinu.
- Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 10 až 12 minút. Koláčiky nechajte vychladnúť.
- Malinový džem preložte do cukrárenského vrecka a naplňte priehlbiny v koláčikoch. Nechajte aspoň dve hodiny uschnúť, aby sa džem nelepil.