Štrúdľa tentoraz na slano: Kapustová má vždy úspech
3. 6. 2020, 11:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:22)

Zdroj: Anza
Reklama
Štrúdľa tentoraz na slano: Kapustová má vždy úspech
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 7
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Cesto:
- 300 g lístkového cesta
Plnka:
- 1 ks malá hlávka kapusty
- 1 ks kryštálový cukor
- 1 ks olej
- 1 ks hrozienka
- 1 ks rum
- 1 ks škoricový cukor
- 1 ks mletá škorica
- 2 ks vanilínového cukru
Postup
Krok 1
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Hlávku kapusty rozkrojíme, a nadrobno pokrájame. Hrozienka namočíme na pár hodín do rumu.
Krok 2
Nakrájanú kapustu posypeme kryštálovým cukrom, a podusíme na oleji do mäkka. Odstavíme, po vychladnutí ju ochutíme škoricovým cukrom, mletou škoricou, hrozienkami, a premiešame.
Krok 3
Ochutenú kapustu rovnomerne rozložíme na lístkové cesto, a posypeme vanilínovým cukrom. Stočíme, a na povrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Preložíme na plech, vložíme do vyhriatej rúry, a upečieme. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Autor článku
Výber pre vás
Zámková dlažba ako nová? – Vieme ako na to!Sponzorované