Reklama

Štrúdľa tentoraz na slano: Kapustová má vždy úspech

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Štrúdľa tentoraz na slano: Kapustová má vždy úspech

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 7
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Cesto:

  • 300 g lístkového cesta

Plnka:

  • 1 ks malá hlávka kapusty
  • 1 ks kryštálový cukor
  • 1 ks olej
  • 1 ks hrozienka
  • 1 ks rum
  • 1 ks škoricový cukor
  • 1 ks mletá škorica
  • 2 ks vanilínového cukru

Postup

Krok 1

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Hlávku kapusty rozkrojíme, a nadrobno pokrájame. Hrozienka namočíme na pár hodín do rumu.

Krok 2

Nakrájanú kapustu posypeme kryštálovým cukrom, a podusíme na oleji do mäkka. Odstavíme, po vychladnutí ju ochutíme škoricovým cukrom, mletou škoricou, hrozienkami, a premiešame.

Krok 3

Ochutenú kapustu rovnomerne rozložíme na lístkové cesto, a posypeme vanilínovým cukrom. Stočíme, a na povrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Preložíme na plech, vložíme do vyhriatej rúry, a upečieme. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!