Strakuľa NIE je kravička - ĽAHKÝ dezert na NÁROČNÝ vikend
31. 10. 2020, 7:59 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Recepty zo Života
Reklama
Poznáte ho? Tvarohová strakuľa je nadýchaný dezert z tvarohu a kakaového cesta.
- Dĺžka prípravy (min): 55
- Počet porcií: 16
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Na cesto
- 4 ks vajcia
- 200 g práškového cukru
- 100 ml oleja
- 150 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku
Na plnku:
- 500 ml mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 200 g kryštálového cukru
- 500 g tvarohu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 ks vajcia
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 balenie čokoládovej polevy
Postup
Krok 1
Z mlieka, pudingu a 100 g cukru uvarte hustý krém. Odstavte a nechajte mierne vychladnúť. Do teplého krému zamiešajte tvaroh, vanilkový cukor, zvyšný kryštálový cukor, vajcia a hladkú múku a vymiešajte.
Krok 2
Celé vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. Postupne za stáleho šľahania pridávajte teplé mlieko, olej a zľahka zamiešajte múku s kakaom
.
Krok 3
Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Lyžicou do cesta poukladajte tvarohovú plnku, zarovnajte a dajte na 35 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Z vychladnutého koláča stiahnite papier a ozdobte čokoládovou polevou.
Alergény
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho