Reklama

Strakuľa NIE je kravička - ĽAHKÝ dezert na NÁROČNÝ vikend

strakuľa

Zdroj: Recepty zo Života

Reklama

Poznáte ho? Tvarohová strakuľa je nadýchaný dezert z tvarohu a kakaového cesta.

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 16
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Na cesto

  • 4 ks vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 500 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 balenie čokoládovej polevy

Postup

Krok 1

Z mlieka, pudingu a 100 g cukru uvarte hustý krém. Odstavte a nechajte mierne vychladnúť. Do teplého krému zamiešajte tvaroh, vanilkový cukor, zvyšný kryštálový cukor, vajcia a hladkú múku a vymiešajte.

 

Krok 2

Celé vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. Postupne za stáleho šľahania pridávajte teplé mlieko, olej a zľahka zamiešajte múku s kakaom

.

Krok 3

Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Lyžicou do cesta poukladajte tvarohovú plnku, zarovnajte a dajte na 35 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Z vychladnutého koláča stiahnite papier a ozdobte čokoládovou polevou.

Alergény

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho