Reklama

Strakatý koláč z KAKAA a TVAROHU, mňam! Budú si od vás pýtať recept

Strakatý kakaový koláč máte raz-dva.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Hľadáte nový recept na jednoduchý koláč, ktorým ohúrite malých aj veľkých? Stavíme sa, že tento si odložíte a nebudete ho piecť prvý a posledný raz.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jahodové koláče a dezerty: Užite si voňavé jahôdky do sýtosti!
    • Dĺžka prípravy (min): 75
    • Počet porcií: 1
    • Náročnosť: stredná

    Suroviny

    Na tvarohovú zmes:

    • 500 g jemného tvarohu
    • 1 hrnček mlieka
    • 2 ks vajcia
    • 1 ks trištvrte šálky práškového cukru
    • 1 balíček vanilkového pudingu

    Na kakaovú zmes:

    • 2 ks vajcia
    • 1 hrnček kryštálového cukru
    • 1 ks trištvrte šálky slnečnicového oleja
    • 1 hrnček mlieka
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
    • 3 lyžice kakaa holandského typu
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • pol cup lieskových orieškov (posekaných na hrubo)
    • 1 ks kakao a oriešky na ozdobu

    Postup

    1. Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom.
    2. Pripravte kakaovú zmes: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj prášok do pečiva.
    3. Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte dve tretiny kakaovej zmesi a rozotrite na ňu celú tvarohovú zmes. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky. Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.