Strakatý koláč z KAKAA a TVAROHU, mňam! Budú si od vás pýtať recept
5. 6. 2024, 11:04

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Hľadáte nový recept na jednoduchý koláč, ktorým ohúrite malých aj veľkých? Stavíme sa, že tento si odložíte a nebudete ho piecť prvý a posledný raz.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jahodové koláče a dezerty: Užite si voňavé jahôdky do sýtosti!- Dĺžka prípravy (min): 75
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na tvarohovú zmes:
- 500 g jemného tvarohu
- 1 hrnček mlieka
- 2 ks vajcia
- 1 ks trištvrte šálky práškového cukru
- 1 balíček vanilkového pudingu
Na kakaovú zmes:
- 2 ks vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 ks trištvrte šálky slnečnicového oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
- 3 lyžice kakaa holandského typu
- 1 balíček kypriaceho prášku
- pol cup lieskových orieškov (posekaných na hrubo)
- 1 ks kakao a oriešky na ozdobu
Postup
- Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom.
- Pripravte kakaovú zmes: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj prášok do pečiva.
- Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte dve tretiny kakaovej zmesi a rozotrite na ňu celú tvarohovú zmes. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky. Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.