Špeciálna metóda varenia: Netradičná kuracia polievka s avokádom a tortilla čipsami
3. 4. 2025, 6:01 (aktualizované: 3. 4. 2025, 9:41)

Video Player is loading.
Kuchárske triky, aby POLIEVKA lepšie chutila: Skúste!
Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo
Netradičná kuracia polievka vás zasýti, no váš žalúdok nezaťaží.
Netradičná kuracia polievka
INGREDIENCIE
- 4 väčšie kuracie prsia
- Kokosový olej, soľ, korenie
- 2 väčšie biele cibule
- 3 strúčiky údeného cesnaku
- 2,5 lyžičky korenia Garam masala
- 2,5 lyžičky rímskej rasce
- 1,5 lyžičky kurkumy
- 1,5 lyžičky sušeného zázvoru
- 1,5 lyžičky kajenskej papriky
- 1 bujón zeleninový alebo vývar
- 1 menšia plechovička kukurice
- 1/2 plechovičky hnedej fazule
- 1,5 balenia cream cheese (krémový syr)
- 1/2 čerstvého prezretejšieho avokáda
- Šťava z jednej limety
- 1 zelená čili paprička
- Čerstvé bylinky (v recepte koriadner, tymián, mäta)
- Tortilly solené
- Smotana kyslá pochúťková
POSTUP
- Kuracie prsia umyjeme, usušíme kuchynskými utierkami, osolíme a okoreníme ich z každej strany. V hlbokom hrnci roztopíme lyžicu kokosového oleja, pridáme kuracie mäso a orestujeme ho.
- Pridáme najemno nakrájanú bielu cibuľu, opäť orestujeme a pridáme pretlačený cesnak a všetky korenia. Poriadne premiešame a zalejeme vývarom alebovodou (cca 1,5 násobok obsahu hrnca) a pridáme bujón, necháme ho roztopiť, teplotu dáme na strednú, prikryjeme hrniec pokrievkou a varíme približne dve hodiny – pokým sa kuracie mäso celkom nerozpadne (sem-tam skontrolujeme, či sa neodparilo viac vody).
- Mäso rozdelíme vidličkou na čo najjemnejšie kúsky, pridáme kukuricu a fazuľu, chvíľku povaríme a odstavíme. Pridáme rozmiešaný cream cheese, poriadne vymiešame a na záver pridáme limetovú šťavu. Polievku podávame s nasekanými bylinkami, tortillami, avokádom, môžeme posypať syrom a pridať kyslú smotanu. Dobrú chuť!
Autor článku
Výber pre vás
Reklama