Reklama

Špeciálna metóda varenia: Netradičná kuracia polievka s avokádom a tortilla čipsami

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kuchárske triky, aby POLIEVKA lepšie chutila: Skúste!
    Netradičná kuracia polievka vás zasýti, no váš žalúdok nezaťaží.

    Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

    Netradičná kuracia polievka vás zasýti, no váš žalúdok nezaťaží.

    Netradičná kuracia polievka

    INGREDIENCIE

    • 4 väčšie kuracie prsia
    • Kokosový olej, soľ, korenie
    • 2 väčšie biele cibule
    • 3 strúčiky údeného cesnaku
    • 2,5 lyžičky korenia Garam masala
    • 2,5 lyžičky rímskej rasce
    • 1,5 lyžičky kurkumy
    • 1,5 lyžičky sušeného zázvoru
    • 1,5 lyžičky kajenskej papriky
    • 1 bujón zeleninový alebo vývar
    • 1 menšia plechovička kukurice
    • 1/2 plechovičky hnedej fazule
    • 1,5 balenia cream cheese (krémový syr)
    • 1/2 čerstvého prezretejšieho avokáda
    • Šťava z jednej limety
    • 1 zelená čili paprička
    • Čerstvé bylinky (v recepte koriadner, tymián, mäta)
    • Tortilly solené
    • Smotana kyslá pochúťková

    POSTUP

    1. Kuracie prsia umyjeme, usušíme kuchynskými utierkami, osolíme a okoreníme ich z každej strany. V hlbokom hrnci roztopíme lyžicu kokosového oleja, pridáme kuracie mäso a orestujeme ho.
    2. Pridáme najemno nakrájanú bielu cibuľu, opäť orestujeme a pridáme pretlačený cesnak a všetky korenia. Poriadne premiešame a zalejeme vývarom alebovodou (cca 1,5 násobok obsahu hrnca) a pridáme bujón, necháme ho roztopiť, teplotu dáme na strednú, prikryjeme hrniec pokrievkou a varíme približne dve hodiny – pokým sa kuracie mäso celkom nerozpadne (sem-tam skontrolujeme, či sa neodparilo viac vody).
    3. Mäso rozdelíme vidličkou na čo najjemnejšie kúsky, pridáme kukuricu a fazuľu, chvíľku povaríme a odstavíme. Pridáme rozmiešaný cream cheese, poriadne vymiešame a na záver pridáme limetovú šťavu. Polievku podávame s nasekanými bylinkami, tortillami, avokádom, môžeme posypať syrom a pridať kyslú smotanu. Dobrú chuť!

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.
    Reklama