Reklama

SNEHOVÁ torta plnená šľahačkou: Poriadne RETRO

torta

Zdroj: Dobré jedlo/Peter Šimončík

Reklama

Stratíte reč...

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 150 ml bielkov ( zo 4 vajec)
  • 220 g jemného kryštálového cukru
  • 40 g mandľových lupienkov
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 ks kompótové broskyne (môže byť aj iné ovocie, napr. ananás, kivi, čerstvé jahody, maracuja...)
  • 60 ml sladkého dezertného vína

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejeme na 150 °C. Bielky dáme do vychladenej misy a pri nízkych otáčkach šľahača šľaháme dovtedy, kým sa na snehu nezačnú tvoriť tuhé špičky. Postupne prisypávame cukor. Dôkladne šľaháme, až sa cukor rozpustí a vznikne pevný a lesklý sneh. Ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov 

Krok 2

Do snehu pridáme preosiaty kukuričný škrob a ocot a zľahka prešľaháme. Snehovú hmotu rozdelíme na dve časti. Na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvoríme dva kruhy s priemerom 18 cm. Posypeme mandľovými lupienkami.

Krok 3

Teplotu v rúre stlmíme na 120 °C a vložíme do nej plech so snehovým cestom. Pečieme asi hodinu. Potom rúru vypneme a cesto v nej necháme úplne vychladnúť.

Krok 4

Smotanu vyšľaháme do tuha. 5 šľahačkových trikov 

Krok 5

Polovicu šľahačky natrieme na jednu snehovú placku a prikryjeme druhou. Na ňu navrstvíme zvyšok šľahačky.

Krok 6

Broskyne scedíme, pokrájame na menšie časti a zmiešame s dezertným vínom. Tortu ozdobíme ovocím a hneď podávame.