VÝVAR z opečených kuracích krídel: Nemá konkurenciu!
9. 12. 2020, 8:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Robo Hubač
Reklama
Slepačí vývar má konkurenciu!
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 balenie kuracích krídel
- pár ks koreňovej zeleniny
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks bobkový list
- 1 ks majorán
- 1 ks čerstvá alebo mrazená jemná zelenina (brokolica, cuketa, hrášok, karfiol...)
- 1 ks soľ
- 1 ks olej
- 1 ks petržlenová vňať na ozdobu
Postup
Krok 1
Na horúcej panvici s trochou oleja osmažte očistené a osolené kuracie krídla z oboch strán do zlatohneda.
Krok 2
Krídla z hrnca vyberte, ak treba, pridajte olej a osmažte na ňom koreňovú zeleninu. Posoľte ju a neskôr pridajte nasekaný cesnak, bobkový list a štipku sušeného majoránu.
Krok 3
Kuracie krídla vráťte do hrnca, premiešajte so zeleninou, po chvíľke všetko zalejte vodou a na slabom plameni varte asi 15 – 20 minút.
Krok 4
Zvýšte teplotu varu a do vriacej polievky vhoďte jemnú čerstvú alebo mrazenú zeleninu. Priveďte polievku opäť rýchlo do varu a povarte pár minút.
Krok 5
Mäso z krídel odoberte, vložte do polievky, ozdobte ju petržlenovou vňaťou a podávajte.