Reklama

VÝVAR z opečených kuracích krídel: Nemá konkurenciu!

vyvar

Zdroj: Robo Hubač

Reklama

Slepačí vývar má konkurenciu!

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 balenie kuracích krídel
  • pár ks koreňovej zeleniny
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks majorán
  • 1 ks čerstvá alebo mrazená jemná zelenina (brokolica, cuketa, hrášok, karfiol...)
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej
  • 1 ks petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Krok 1

Na horúcej panvici s trochou oleja osmažte očistené a osolené kuracie krídla z oboch strán do zlatohneda.

Krok 2

Krídla z hrnca vyberte, ak treba, pridajte olej a osmažte na ňom koreňovú zeleninu. Posoľte ju a neskôr pridajte nasekaný cesnak, bobkový list a štipku sušeného majoránu.

Krok 3

Kuracie krídla vráťte do hrnca, premiešajte so zeleninou, po chvíľke všetko zalejte vodou a na slabom plameni varte asi 15 – 20 minút.

Krok 4

Zvýšte teplotu varu a do vriacej polievky vhoďte jemnú čerstvú alebo mrazenú zeleninu. Priveďte polievku opäť rýchlo do varu a povarte pár minút.

Krok 5

Mäso z krídel odoberte, vložte do polievky, ozdobte ju petržlenovou vňaťou a podávajte.