
Slávnostné menu na otvorenie prázdnin: Poriadne naložená DOMÁCA PIZZA
Slávnostné menu na otvorenie prázdnin: Poriadne naložená DOMÁCA PIZZA
Čo navariť deťom za vysvedčenie? Šťavnatá pizza ich isto poteší. S našim receptom sa vám podarí lepšia, než z pizzerie, ale na obložení nešetrite!
- 55 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 100 gdusenej šunky Dulano
- 50 glabužníckej salámy v kabátiku
- 1/2 kskocky droždia
- 1 lyžicakryštálového cukru
- 300 mlvlažnej vody
- 300 ghladkej múky
- 1 ksmorskú soľ
- 1 ksčierne korenie v mlynčeku
- 1 ksolivový olej
- 400 gkrájaných lúpaných paradajok z konzervy
- 1 ksstrúčik cesnaku
- 1 hrsťčerstvého oregana
- 250 gkráľovského neúdeného syra
- 1/2 ksčervenej a 1/2 žltej papriky
- 1 hrsťzelených olív bez kôstky
Postup
krok
Pripravte oblohu: Ku krájaným paradajkám pridajte prelisovaný strúčik cesnaku, dve lyžice olivového oleja, zmes osoľte a okoreňte. Hrsť oregana nasekajte a pridajte k paradajkovej omáčke. Poriadne premiešajte a nechajte odstáť. Syr nastrúhajte nahrubo na strúhadle. Z paprík vykrojte jadrovníky a nakrájajte ich na tenké kolieska.
krok
Pripravte cesto: Droždie rozmrvte do malej misky, pridajte lyžičku cukru, zalejte vlažnou vodou a premiešajte. Kvások položte na teplé miesto asi na 5 minút, kým sa nezačnú robiť bublinky.
krok
Hladkú muku nasypte do veľkej misy, pridajte 2 lyžice olivového oleja a osoľte. K múke prilejte kvások a ručne alebo mixérom vymieste vláčne cesto (podľa potreby prisypte trochu múky alebo prilejte vodu). Cesto vytvarujte do tvaru bochníka a nechajte kysnúť v miske asi 20 minút na teplom mieste prikryté utierkou.
krok
Vykysnuté cesto preložte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 2 časti. Z každého kusa vyformujte bochník a nechajte ešte 5 minút nakysnúť pod utierkou.
krok
Bochníky cesta vyvaľkajte a vytvarujte do kruhu. Položte ich na plech vymastený olivovým olejom. Cesto potrite paradajkovou omáčkou a posypte strúhaným syrom.
krok
Na syr poukladajte plátky šunky, suchej salámy, farebné papriky a olivy. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 230 °C na 10 minút. Upečenú pizzu posypte pred podávaním čerstvým oreganom a pokvapkajte olivovým olejom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Máte radi perky so slivkovým lekvárom?

Máte radi plnenú cuketu? Vyskúšajte ju s quinoou.
