Postup

 krok

Pripravte oblohu: Ku krájaným paradajkám pridajte prelisovaný strúčik cesnaku, dve lyžice olivového oleja, zmes osoľte a okoreňte. Hrsť oregana nasekajte a pridajte k paradajkovej omáčke. Poriadne premiešajte a nechajte odstáť. Syr nastrúhajte nahrubo na strúhadle. Z paprík vykrojte jadrovníky a nakrájajte ich na tenké kolieska.

 krok

Pripravte cesto: Droždie rozmrvte do malej misky, pridajte lyžičku cukru, zalejte vlažnou vodou a premiešajte. Kvások položte na teplé miesto asi na 5 minút, kým sa nezačnú robiť bublinky.

 krok

Hladkú muku nasypte do veľkej misy, pridajte 2 lyžice olivového oleja a osoľte. K múke prilejte kvások a ručne alebo mixérom vymieste vláčne cesto (podľa potreby prisypte trochu múky alebo prilejte vodu). Cesto vytvarujte do tvaru bochníka a nechajte kysnúť v miske asi 20 minút na teplom mieste prikryté utierkou.

 krok

Vykysnuté cesto preložte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 2 časti. Z každého kusa vyformujte bochník a nechajte ešte 5 minút nakysnúť pod utierkou.

 krok

Bochníky cesta vyvaľkajte a vytvarujte do kruhu. Položte ich na plech vymastený olivovým olejom. Cesto potrite paradajkovou omáčkou a posypte strúhaným syrom.

 krok

Na syr poukladajte plátky šunky, suchej salámy, farebné papriky a olivy. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 230 °C na 10 minút. Upečenú pizzu posypte pred podávaním čerstvým oreganom a pokvapkajte olivovým olejom.

Kategórie