Sladké maškrtenie: Upečte si mäkučký pistáciovo-banánový chlebík
27. 2. 2025, 12:03

Zdroj: Laura Witteková / Dobré Jedlo
Banánový chlebík je obľúbená pochúťka. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Ak ho doplníte pistáciami, získate výnimočne skvelú chuť, ktorú si zamilujete!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Zdroj: Witteková Laura / Dobré Jedlo
Bánánový chlebík je výživná a sýta alternatíva k sladkým dezertom.
Jednoduchý a chutný
Banánový chlebík je mimoriadne obľúbený najmä vďaka svojej jednoduchej príprave, ktorú zvládne naozaj každý – aj ten, kto nemá veľa skúseností s pečením. Stačí len pár základných surovín, všetko zmiešať v jednej miske a vložiť do rúry.
Okrem toho je perfektným spôsobom, ako využiť prezreté banány, ktoré by inak skončili v koši. Práve takéto banány sú do chlebíka deálne, pretože dodávajú cestu prirodzenú sladkosť a vláčnosť, čím sa zároveň znižuje potreba pridaného cukru.
Anketa
Aký druh banánového chlebíka obľubujete najradšej?
- Čistý banana bread.0%
- S orieškami.37%
- S čokoládou.62%
Hlasovanie bolo ukončené
Banánový chlebík je známy tým, že je nadýchaný, chutný a dlho si udrží čerstvosť. Vďaka obsahu banánov a správnemu pomeru ingrediencií zostáva šťavnatý aj niekoľko dní, čo ho robí skvelou voľbou na raňajky alebo rýchly snack kedykoľvek počas dňa.
Zdroj: Witteková Laura / Dobré Jedlo
Zrelé banány dodajú chlebíku prirodzenú sladkosť, takže nie je potrebné pridávať veľa cukru.
Na veľa spôsobov
Veľkou výhodou je aj jeho variabilita – recept sa dá ľahko prispôsobiť podľa chuti. Môžete doň pridať čokoládu, orechy, škoricu či sušené ovocie, prípadne ho pripraviť v zdravšej verzii s celozrnnou múkou alebo bez cukru.
Navyše je to výživná a sýta alternatíva k sladkým dezertom, keďže obsahuje prírodné cukry, vlákninu a minerály. Vďaka tomu dodáva energiu a zároveň nezaťažuje trávenie, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každého, kto chce maškrtiť bez výčitiek.
Recept na pistáciovo-banánový chlebík nájdete na ďalšej strane > > >