Reklama

Sladké maškrtenie: Upečte si mäkučký pistáciovo-banánový chlebík

Každé sústo tohto chlebíka je perfektnou harmóniou chutí!

Zdroj: Laura Witteková / Dobré Jedlo

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Banánový chlebík je obľúbená pochúťka. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Ak ho doplníte pistáciami, získate výnimočne skvelú chuť, ktorú si zamilujete!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 10:07
Remaining Time 10:07
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nela Pocisková pripravuje BANÁNOVÉ LIEVANCE: Jej deti ich milujú!

    Zdroj: Witteková Laura / Dobré Jedlo

    Bánánový chlebík je výživná a sýta alternatíva k sladkým dezertom.

    Jednoduchý a chutný

    Banánový chlebík je mimoriadne obľúbený najmä vďaka svojej jednoduchej príprave, ktorú zvládne naozaj každý – aj ten, kto nemá veľa skúseností s pečením. Stačí len pár základných surovín, všetko zmiešať v jednej miske a vložiť do rúry.

    Okrem toho je perfektným spôsobom, ako využiť prezreté banány, ktoré by inak skončili v koši. Práve takéto banány sú do chlebíka deálne, pretože dodávajú cestu prirodzenú sladkosť a vláčnosť, čím sa zároveň znižuje potreba pridaného cukru.

    Anketa

    Aký druh banánového chlebíka obľubujete najradšej?

    • Čistý banana bread.0%
    • S orieškami.37%
    • S čokoládou.62%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Banánový chlebík je známy tým, že je nadýchaný, chutný a dlho si udrží čerstvosť. Vďaka obsahu banánov a správnemu pomeru ingrediencií zostáva šťavnatý aj niekoľko dní, čo ho robí skvelou voľbou na raňajky alebo rýchly snack kedykoľvek počas dňa.

    Zdroj: Witteková Laura / Dobré Jedlo

    Zrelé banány dodajú chlebíku prirodzenú sladkosť, takže nie je potrebné pridávať veľa cukru.

    Na veľa spôsobov

    Veľkou výhodou je aj jeho variabilita – recept sa dá ľahko prispôsobiť podľa chuti. Môžete doň pridať čokoládu, orechy, škoricu či sušené ovocie, prípadne ho pripraviť v zdravšej verzii s celozrnnou múkou alebo bez cukru.

    Navyše je to výživná a sýta alternatíva k sladkým dezertom, keďže obsahuje prírodné cukry, vlákninu a minerály. Vďaka tomu dodáva energiu a zároveň nezaťažuje trávenie, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každého, kto chce maškrtiť bez výčitiek.

    Recept na pistáciovo-banánový chlebík nájdete na ďalšej strane > > >

    Autori článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.