Keď to na vás príde, hoci uprostred horúcej noci, vezmite do ruky poriadne veľkú lyžicu alebo rovno hriešne dobrý zmrzlinový sendvič. Sladké leto želáme!

SUŠIENKY PLNENÉ DOMÁCOU VANILKOVOU ZMRZLINOU

SUŠIENKY PLNENÉ DOMÁCOU VANILKOVOU ZMRZLINOU
SUŠIENKY PLNENÉ DOMÁCOU VANILKOVOU ZMRZLINOU
Zdroj: Laura Witteková

8 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 10 MINÚT

SUROVINY

Na sušienky:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 226 g masla
  • 150 g trstinového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 100 g nasekanej čokolády

Na vanilkovú zmrzlinu:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 300 g kondenzovaného mlieka

POSTUP

  1. Pripravte zmrzlinu: Smotanu vyšľahajte do krémových špičiek. Vmiešajte vanilku, zvýšte rýchlosť šľahania a pomaly prilievajte kondenzované mlieko. Vyšľahajte do pevných špičiek, ale zmes neprešľahajte. Zmrzliny dajte do mrazničky na 6-8 hodín alebo celú noc.
  2. Upečte sušienky: Zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ. V druhej miske vyšľahajte maslo izbovej teploty s cukrom na krém. Pridajte vajce, vanilku a dobre premiešajte. Potom prisypte suchú zmes a opäť premiešajte. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu.
  3. Z cesta odoberajte lyžicou rovnaké množstvo a tvarujte guľôčky. Poukladajte ich na plech a dajte na 1 hodinu alebo aj na noc zamraziť.
  4. Rúru vyhrejte na 175 °C. Zmrazené guľôčky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie asi 5 cm od seba, lebo sa jemne roztečú. Pečte 10 minút a nechajte na mriežke vychladnúť.
  5. Sušienky naplňte poriadnym kopčekom zmrzliny a môžete podávať.

Kategórie