objednať časopis
všetky kategórie

Súhra chutí v tomto zaujímavom šaláte od šikovnej slovenskej blogerky vám isto ulahodí.

ŠALÁT S GRILOVANOU HRUŠKOU

Podľa Sandry Hricovej z blogu Varíme

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

ŠALÁT S GRILOVANOU HRUŠKOU
ŠALÁT S GRILOVANOU HRUŠKOU
Zdroj: Sandra Hricová

Potrebujete:

  • 2 stonky zeleru
  • 120 g baby mrkvy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vetvička rozmarínu
  • pár kvapiek jablčného octu
  • 400 g listového šalátu
  • plátok masla
  • 2 hrušky
  • 1 lyžica medu
  • 70 g vlašských orechov
  • 200 g gorgonzoly
  • soľ, mleté čierne korenie
  • mikrobylinky na podávanie

Na zálievku:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • pol lyžičky jablčného octu
  • soľ, mleté čierne korenie

Na dresing:

  • 80 ml medu
  • citrónová šťava z polovice citróna
  • 60 g francúzskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Očistený zeler nakrájajte na väčšie kusy. V miske ho zmiešajte spolu s baby mrkvou, pridajte olej, rozmarín, osoľte, okoreňte a ugrilujte. Pridajte pár kvapiek jablčného octu a nechajte vychladnúť.
  2. Pripravte zálievku: Zmiešajte olivový olej, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Listový šalát umyte a pridajte doň pripravenú zálievku.
  3. Na masle osmažte nakrájané hrušky, pridajte med a nechajte skaramelizovať. Hrušky by mali mať zlatohnedú farbu. Vlašské orechy opečte na suchej panvici.
  4. Dresing pripravte zmiešaním všetkých surovín. Šalát podávajte s grilovanou hruškou, so zeleninou, s gorgonzolou, vlašskými orechmi, zaliaty medovo-horčicovým dresingom a ozdobte ho mikrobylinkami.

Viac jedál s hruškami nájdete TU!

Ktoré potraviny nepatria do mikrovlnky?
Čítajte viac
Týchto 8 potravín DO MIKROVLNKY nedávajte, ak si nechcete ublížiť!
Pečeňová paštéta.
Čítajte viac
Domáca PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA: Túto lahôdku máte pripravenú do pol hodiny!
Tekvicová panvička s fašírkami a kozím syrom.
Čítajte viac
Čo DNES VARIŤ? Tekvicová PANVIČKA S FAŠÍRKAMI je hotová raz-dva. Mňam!
Gazdiná Katka sa udomácni v akejkoľvek kuchyni, aj na dovolenke v Thajsku.
Čítajte viac
Katka Jakeš 6 týždňov po pôrode: Zvodné tančeky v kuchyni a aha akú dobrotu uvarila!
Plnená paprika.
Čítajte viac
Plnená PAPRIKA: Dáte si radšej slovenskú alebo grécku? Obe sú skvelé!
Parmigiana di melanzane od kuchára Ľuboša chutí fantasticky!
Čítajte viac
Lepšie, než lasagne! Z BAKLAŽÁNOV urobte PARMIGIANA DI MELANZANE
Morčací guláš s cuketou,
Čítajte viac
NETRADIČNÉ GULÁŠE stoja za vyskúšanie: Tieto RECEPTY si od vás budú pýtať všetci!