Reklama

Skúste tradičné ŽĹTKOVÉ REZY trochu inak: Namiesto orechov ich urobte makové!

Žĺtkové rezy s makom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na jednoduché a božsky chutné žĺtkové rezy teší už niekoľko generácií. Vyskúšajte ich s makom namiesto tradičných orechov - nemajú chybu! Nezabudnite, že koláč sa vám bude najlepšie krájať ostrým a horúcim nožom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Neodolateľné makové koláče: Tieto nesmú na Vianoce chýbať

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Žĺtkové rezy s makom.

    ŽĹTKOVÉ REZY S MAKOM

    15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 250 g masla
    • 120 g práškového cukru
    • 200 g mletého maku
    • 150 g hladkej múky
    • 1 kypriaci prášok
    • kôra z 1 biocitróna
    • 6 lyžíc mlieka
    • 6 bielkov

    Na polevu:

    • 6 žĺtkov
    • 200 g práškového cukru

    POSTUP:

    1. Maslo s cukrom vyšľahajte na svetlú nadýchanú penu. Pridajte mak zmiešaný s múkou, kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Vlejte mlieko a všetko zapracujte.
    2. Na dvakrát jemne zamiešajte sneh vyšľahaný z bielkov a hmotu rozotrite na plech s rozmerom 28 x 23 cm. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút.
    3. Na polevu vyšľahajte žĺtky s cukrom a následne ju rozotrite na ešte horúci koláč. Nechajte vychladnúť a stuhnúť.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.