Skúste tradičné ŽĹTKOVÉ REZY trochu inak: Namiesto orechov ich urobte makové!
18. 12. 2024, 12:31

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Recept na jednoduché a božsky chutné žĺtkové rezy teší už niekoľko generácií. Vyskúšajte ich s makom namiesto tradičných orechov - nemajú chybu! Nezabudnite, že koláč sa vám bude najlepšie krájať ostrým a horúcim nožom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
41 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Neodolateľné makové koláče: Tieto nesmú na Vianoce chýbaťZdroj: LAURA WITTEKOVA
Žĺtkové rezy s makom.
ŽĹTKOVÉ REZY S MAKOM
15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 250 g masla
- 120 g práškového cukru
- 200 g mletého maku
- 150 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok
- kôra z 1 biocitróna
- 6 lyžíc mlieka
- 6 bielkov
Na polevu:
- 6 žĺtkov
- 200 g práškového cukru
POSTUP:
- Maslo s cukrom vyšľahajte na svetlú nadýchanú penu. Pridajte mak zmiešaný s múkou, kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Vlejte mlieko a všetko zapracujte.
- Na dvakrát jemne zamiešajte sneh vyšľahaný z bielkov a hmotu rozotrite na plech s rozmerom 28 x 23 cm. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút.
- Na polevu vyšľahajte žĺtky s cukrom a následne ju rozotrite na ešte horúci koláč. Nechajte vychladnúť a stuhnúť.