Škola varenia: Urobte si CESTOVINY trochu inak
16. 7. 2021, 11:25 (aktualizované: 16. 7. 2024, 2:07)

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Reklama
Tento cestovinový koláč boduje na sociálnych sieťach, ale ak si ho chcete vychutnať doma, musíte si ho zaslúžiť. Pripomína včelí úľ a vyžaduje, aby ste na ňom popracovali ako usilovná včielka. Výsledok stojí za to!
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Galéria k článku
7 fotografiíPrejsť do galérie
Rigatoni koláč
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE A PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g cestovín rigatoni (mierne zakrivené, väčšie rúrkovité cestoviny)
- 700 ml paradajkového pretlaku
- pol lyžičky sušeného oregana
- pol lyžičky sušenej bazalky
- 1 bobkový list
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica cukru
- 150 g polotvrdého syra (napríklad eidam)
- čerstvá bazalka
- olivový olej";i:10;s:16:"800 g mozzarelly
POSTUP:
- Uvarte omáčku: pretlak, oregano, bazalku, bobkový list, soľ a cukor priveďte do varu a povarte asi 15 minút. Ak treba, dochuťte ešte cukrom a soľou.
- Tretinu omáčky rozotrite na dno tortovej formy. Pre jednoduchšiu manipuláciu použite formu, ktorá sa dá otvárať.
- Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, ale varte ich o 2 minúty kratšie. Sceďte ich, prepláchnite studenou vodou a premiešajte s lyžicou olivového oleja, aby sa nezlepili. Na omáčku nahusto poukladajte uvarené cestoviny otvorom nahor. Zo začiatku vám možno budú padať, ale ako bude cestovín vo forme pribúdať, budú spolu držať.
- Takmer do všetkých otvorov vložte kúsok syra mozzarella.
- Všetko znovu zalejte paradajkovou omáčkou. Nechajte časť z nej stiecť dovnútra cestovín.
- Omáčku posypte nastrúhaným polotvrdým syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20-25 minút. Pred otvorením formy a krájaním nechajte koláč postáť asi 15 minút pri izbovej teplote.