Reklama

Rýchly tuniakový šalát

Reklama

Rýchly tuniakový šalát

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g ľubovoľných cestovín
  • 2 ks konzervy tuniaka v olivovom oleji (2 x po 185 g)
  • 1 ks viazaničku jarnej cibuľky
  • 400 g sterilizovanej kukurice
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Jarnú cibuľku očistíme a vňať pokrájame na tenké kolieska. Tuniaka a kukuricu scedíme.

Krok 2

V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme podľa návodu na obale cestoviny. Scedíme a necháme odkvapkať.

Krok 3

Vychladnuté cestoviny preložíme do misy. Pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, tuniaka, ktorého sme rozdrobili vidličkou na menšie kúsky, scedenú kukuricu, majonézu a olivový olej. Ochutíme soľou a korením a zľahka premiešame.