Rýchly tuniakový šalát
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g ľubovoľných cestovín
- 2 ks konzervy tuniaka v olivovom oleji (2 x po 185 g)
- 1 ks viazaničku jarnej cibuľky
- 400 g sterilizovanej kukurice
- 3 lyžice majonézy
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Jarnú cibuľku očistíme a vňať pokrájame na tenké kolieska. Tuniaka a kukuricu scedíme.
Krok 2
V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme podľa návodu na obale cestoviny. Scedíme a necháme odkvapkať.
Krok 3
Vychladnuté cestoviny preložíme do misy. Pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, tuniaka, ktorého sme rozdrobili vidličkou na menšie kúsky, scedenú kukuricu, majonézu a olivový olej. Ochutíme soľou a korením a zľahka premiešame.