Reklama

RÝCHLO a bez zbytočných riadov! Pripravte si DOBROTY Z JEDNÉHO HRNCA!

Korenistá polievka z červenej šošovice vás ohúri.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

S našimi receptami ušetríte čas a aj námahu! Hotové ich máte za pár chvíľ.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Žerucha je najzdravšia zelenina na svete. Pestujete ju?

    KRÉMOVÉ RIZOTO Z HNEDÝCH ŠAMPIŇÓNOV

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Krémové rizoto z hnedých šampiňónov

    Potrebujete:

    • 200 g ryže arborio
    • 2 lyžice oleja
    • 1 šalotku
    • 2 strúčiky cesnaku
    • soľ, korenie
    • 250 g hnedých šampiňónov
    • 50 g masla
    • 100 ml bieleho vína
    • 750 ml hubového vývaru
    • 150 g parmezánu

    POSTUP:

    1. Na oleji popražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak. Pridajte šampiňóny nakrájané na plátky a orestujte. K opečenej zelenine nasypte ryžu a zalejte vínom, nechajte odpariť alkohol. Dochťte soľou a korením, postupne pridávajte hubový vývar, vždy iba toľko, aby bola ryža zakrytá.
    2. Rizoto stále miešajte. Keď ryža zmäkne, vmiešajte do rizota maslo a najemno nastrúhaný parmezán, vďaka čomu získate krémovú konzistenciu jedla. Podávajte s na masle opečenými šampiňónmi.

    Viac receptov je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?

      KRÉMOVÉ PARADAJKOVÉ CESTOVINY

      2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

      Zdroj: shutterstock

      Krémové paradajkové cestoviny zachutia celej rodine!

      Potrebujete:

      • 250 g cestovín
      • 30 g masla
      • 1 malú cibuľu
      • 4 strúčiky cesnaku
      • 1 konzervu lúpaných paradajok
      • 100 g krémového syra
      • 500 ml zeleninového vývaru
      • soľ, korenie
      • bazalku
      • parmezán na podávanie

      POSTUP:

      1. Na masle popražte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte paradajky. Nasypte surové cestoviny, zalejte vývarom, dosoľte a okoreňte. Následne prelisujte do omáčky cesnak a varte za stáleho miešania približne 12 - 15 minút, podľa cestovín. Na záver primiešajte krémový syr a bazalku nakrájanú nadrobno.
      2. Cestoviny podávajte ihneď s extra dávkou parmezánu.

      Viac receptov je na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Svieže RECEPTY Z UHORIEK: Skúšali ste ich už takto?

        INDICKÁ POLIEVKA Z ČERVENEJ ŠOŠOVICE

        4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

        Zdroj: Shutterstock

        Korenistá polievka z červenej šošovice vás ohúri.

        Potrebujete:

        • 1 cibuľu
        • 2 lyžice oleja
        • 2 strúčiky cesnaku
        • 2 lyžice hustého paradajkového pretlaku
        • 1 lyžička kari korenia
        • 1/2 lyžičky rímskej rasce
        • soľ, mleté čierne korenie
        • 1 čili papričku
        • 1 cm kúsok zázvoru
        • 1 hrnček červenej šošovice ";i:10;s:29:"500 ml zeleninového vývaru ";i:11;s:30:"1 plechovka kokosového mlieka

        POSTUP:

        1. Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Neskôr kari, rascu, nastrúhaný zázvor a čili papričku, chvíľu opekajte, aby sa zvýraznili chute korenín, pridajte paradajkovú pastu a zalejte vývarom. Nasypte šošovicu a nechajte variť približne 15 minút. Na záver pridajte kokosové mlieko, ktoré trochu zmierni pikantnosť polievky, počkajte kým všetko spolu prevrie a môžete podávať.
        2. Polievka chutí výborne s indickým chlebom naan, ale vychutnáte si ju aj samostatne.

        Autor článku

        Monika Fajdová

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.