objednať časopis
všetky kategórie

S našimi receptami ušetríte čas a aj námahu! Hotové ich máte za pár chvíľ.

KRÉMOVÉ RIZOTO Z HNEDÝCH ŠAMPIŇÓNOV

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Krémové rizoto z hnedých šampiňónov
Krémové rizoto z hnedých šampiňónov
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 200 g ryže arborio
  • 2 lyžice oleja
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 50 g masla
  • 100 ml bieleho vína
  • 750 ml hubového vývaru
  • 150 g parmezánu

POSTUP:

  1. Na oleji popražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak. Pridajte šampiňóny nakrájané na plátky a orestujte. K opečenej zelenine nasypte ryžu a zalejte vínom, nechajte odpariť alkohol. Dochťte soľou a korením, postupne pridávajte hubový vývar, vždy iba toľko, aby bola ryža zakrytá.
  2. Rizoto stále miešajte. Keď ryža zmäkne, vmiešajte do rizota maslo a najemno nastrúhaný parmezán, vďaka čomu získate krémovú konzistenciu jedla. Podávajte s na masle opečenými šampiňónmi.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>

Kategórie