KRÉMOVÉ RIZOTO Z HNEDÝCH ŠAMPIŇÓNOV
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Krémové rizoto z hnedých šampiňónov
Zdroj: Shutterstock
Potrebujete:
- 200 g ryže arborio
- 2 lyžice oleja
- 1 šalotku
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- 250 g hnedých šampiňónov
- 50 g masla
- 100 ml bieleho vína
- 750 ml hubového vývaru
- 150 g parmezánu
POSTUP:
- Na oleji popražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak. Pridajte šampiňóny nakrájané na plátky a orestujte. K opečenej zelenine nasypte ryžu a zalejte vínom, nechajte odpariť alkohol. Dochťte soľou a korením, postupne pridávajte hubový vývar, vždy iba toľko, aby bola ryža zakrytá.
- Rizoto stále miešajte. Keď ryža zmäkne, vmiešajte do rizota maslo a najemno nastrúhaný parmezán, vďaka čomu získate krémovú konzistenciu jedla. Podávajte s na masle opečenými šampiňónmi.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>