RÝCHLO a bez zbytočných riadov! Pripravte si DOBROTY Z JEDNÉHO HRNCA!
24. 8. 2023, 16:13 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
S našimi receptami ušetríte čas a aj námahu! Hotové ich máte za pár chvíľ.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Žerucha je najzdravšia zelenina na svete. Pestujete ju?KRÉMOVÉ RIZOTO Z HNEDÝCH ŠAMPIŇÓNOV
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Krémové rizoto z hnedých šampiňónov
Potrebujete:
- 200 g ryže arborio
- 2 lyžice oleja
- 1 šalotku
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- 250 g hnedých šampiňónov
- 50 g masla
- 100 ml bieleho vína
- 750 ml hubového vývaru
- 150 g parmezánu
POSTUP:
- Na oleji popražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak. Pridajte šampiňóny nakrájané na plátky a orestujte. K opečenej zelenine nasypte ryžu a zalejte vínom, nechajte odpariť alkohol. Dochťte soľou a korením, postupne pridávajte hubový vývar, vždy iba toľko, aby bola ryža zakrytá.
- Rizoto stále miešajte. Keď ryža zmäkne, vmiešajte do rizota maslo a najemno nastrúhaný parmezán, vďaka čomu získate krémovú konzistenciu jedla. Podávajte s na masle opečenými šampiňónmi.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?KRÉMOVÉ PARADAJKOVÉ CESTOVINY
2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Zdroj: shutterstock
Krémové paradajkové cestoviny zachutia celej rodine!
Potrebujete:
- 250 g cestovín
- 30 g masla
- 1 malú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 konzervu lúpaných paradajok
- 100 g krémového syra
- 500 ml zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- bazalku
- parmezán na podávanie
POSTUP:
- Na masle popražte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte paradajky. Nasypte surové cestoviny, zalejte vývarom, dosoľte a okoreňte. Následne prelisujte do omáčky cesnak a varte za stáleho miešania približne 12 - 15 minút, podľa cestovín. Na záver primiešajte krémový syr a bazalku nakrájanú nadrobno.
- Cestoviny podávajte ihneď s extra dávkou parmezánu.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Svieže RECEPTY Z UHORIEK: Skúšali ste ich už takto?INDICKÁ POLIEVKA Z ČERVENEJ ŠOŠOVICE
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Korenistá polievka z červenej šošovice vás ohúri.
Potrebujete:
- 1 cibuľu
- 2 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice hustého paradajkového pretlaku
- 1 lyžička kari korenia
- 1/2 lyžičky rímskej rasce
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 čili papričku
- 1 cm kúsok zázvoru
- 1 hrnček červenej šošovice ";i:10;s:29:"500 ml zeleninového vývaru ";i:11;s:30:"1 plechovka kokosového mlieka
POSTUP:
- Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Neskôr kari, rascu, nastrúhaný zázvor a čili papričku, chvíľu opekajte, aby sa zvýraznili chute korenín, pridajte paradajkovú pastu a zalejte vývarom. Nasypte šošovicu a nechajte variť približne 15 minút. Na záver pridajte kokosové mlieko, ktoré trochu zmierni pikantnosť polievky, počkajte kým všetko spolu prevrie a môžete podávať.
- Polievka chutí výborne s indickým chlebom naan, ale vychutnáte si ju aj samostatne.