Reklama

Rýchle LANGOŠE BEZ KYSNUTIA: Overený RECEPT budete robiť celé leto!

Rýchle langoše s cesnakom

Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

Reklama

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Langoše sú obľúbený letný recept, hoci ich príprava vie byť zdĺhavá. Ale máme pre vás rýchly recept na fantastické langoše, ktoré sú úplne bez kysnutia a ľahké ako obláčik! Vyskúšajte a určite ich budete robiť celé leto.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chrumkavé LANGOŠE: Známy šéfkuchár do nich dáva túto koreninu!

    Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

    Rýchle langoše s cesnakom

    RÝCHLE LANGOŠE S CESNAKOM

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 2 vajcia
    • 275 g tvarohu
    • 250 g hladkej múky (+ na pomúčenie dosky)
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • soľ
    • olej (masť) na smaženie

    NA PODÁVANIE:

    • pretlačený cesnak
    • strúhaný syr
    • feferónky
    • soľ
    • olej

    POSTUP:

    1. Vajcia rozšľahajte so soľou podľa chuti, pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Prisypte múku s kypriacim práškom, trochou soli a vypracujte cesto.
    2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho menšie kruhy s priemerom asi 10 cm.
    3. Langoše smažte na rozhorúčenom oleji (alebo masti). Podávajte ich potreté cesnakom zmiešaným s olejom, posypané syrom a nakrájanou feferónkou. Ak treba, dosoľte ich.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.