Rýchle LANGOŠE BEZ KYSNUTIA: Overený RECEPT budete robiť celé leto!
21. 6. 2024, 11:08 (aktualizované: 22. 6. 2024, 10:03)

Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Reklama
Langoše sú obľúbený letný recept, hoci ich príprava vie byť zdĺhavá. Ale máme pre vás rýchly recept na fantastické langoše, ktoré sú úplne bez kysnutia a ľahké ako obláčik! Vyskúšajte a určite ich budete robiť celé leto.
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
Galéria k článku
11 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chrumkavé LANGOŠE: Známy šéfkuchár do nich dáva túto koreninu!Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Rýchle langoše s cesnakom
RÝCHLE LANGOŠE S CESNAKOM
10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete:
- 2 vajcia
- 275 g tvarohu
- 250 g hladkej múky (+ na pomúčenie dosky)
- 1 balíček kypriaceho prášku
- soľ
- olej (masť) na smaženie
NA PODÁVANIE:
- pretlačený cesnak
- strúhaný syr
- feferónky
- soľ
- olej
POSTUP:
- Vajcia rozšľahajte so soľou podľa chuti, pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Prisypte múku s kypriacim práškom, trochou soli a vypracujte cesto.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho menšie kruhy s priemerom asi 10 cm.
- Langoše smažte na rozhorúčenom oleji (alebo masti). Podávajte ich potreté cesnakom zmiešaným s olejom, posypané syrom a nakrájanou feferónkou. Ak treba, dosoľte ich.