Reklama

Recept na dokonalé ŠPAGETY CARBONARA: Sú hotové raz-dva a vylepšia aj ten najhorší deň!

Špagety carbonara.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Stavte dnes na taliansku klasiku a pripravte si rýchle špagety carbonara. S našim receptom sa vám podaria naozaj dokonalo a aj do toho najhoršieho dňa prinesú radosť. V žiadnom prípade nebudete ľutovať!

  • Dĺžka prípravy (min): 25
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g špagiet
  • 150 g anglickej slaniny
  • 4 ks vajcia
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 50 g nastrúhaného parmezánu
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Slaninu nakrájame na tenké plátky a pri strednej teplote ju v panvici opražíme do chrumkava. Vyberieme a kuchynskou papierovou utierkou zbavíme tuku.

Krok 2

Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Kým sa cestoviny varia, v mise zmiešame vajcia, smotanu na šľahanie a parmezán. Do zmesi pridáme opečenú slaninu.

Krok 3

Uvarené špagety scedíme, vrátime do hrnca a nalejeme na ne omáčku z vajec. Dobre premiešame, aby sa obalili omáčkou. Na 30 až 60 sekúnd ich dáme na sporák a zohrievame, aby omáčka trochu zhustla. Špagety carbonara hneď podávame.