Reklama

Rýchla ŠTRÚDĽA s makom a lekvárom: Uľahčite si výrobu hotovým cestom

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Už na vás dýchli Vianoce?

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 1 balenie hotového štrúdľového cesta
  • 200 g mletého maku
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice slivkového lekváru
  • 1 ks vajce na potretie

Postup

Krok 1

Pripravte plnku: Zmiešajte mak s cukrom. Mlieko a maslo zahrajte, premiešajte a zalejte mak. Pridajte slivkový lekvár.

Krok 2

Hotové cesto rozbaľte a navrstvite naň plnku. Zahnite na ňu spodné okraje a potom opatrne pomocou papiera na pečenie cesto zrolujte.

Krok 3

Potrite rozšľahaným vajcom a v rúre vyhriatej na 190 °C pečte asi 45 minút.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!