Reklama

Rozprávkovo ORIEŠKOVÉ TYČINKY v ČOKOLÁDE: Mňam, budete v siedmom nebi!

Orieškové tyčinky, máčané v čokoláde chutia ako sen - výborný recept!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Čo piecť na Vianoce? Vyskúšajte recept na tieto fantastické orieškové tyčinky, máčané v čokoláde. Vy aj vaši hostia budete v siedmom nebi!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tieto MAKOVÉ LINECKÉ KOLÁČIKY z pekárne Fertucha sú TOP: Najlepší RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Robíte si zoznam vianočných koláčikov, ktoré upečiete tieto Vianoce? Tieto orieškové tyčinky našej cukrárky Veroniky Kollárovej vám vrelo odporúčame! Keď sa dofotili, len tak sa po nich zaprášilo...

    Zdroj: Laura Witteková

    Orieškové tyčinky, máčané v čokoláde chutia ako sen - výborný recept!

    Máčané orieškové tyčinky

    30 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 13 AŽ 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g masla
    • 100 g práškového  cukru
    • pol lyžičky mletej vanilky
    • štipka soli
    • štvrť lyžičky mletej škorice
    • 1 bielok
    • 200 g hladkej múky
    • 100 g mletých lieskových orieškov
    • 100 g nasekaných lieskových orieškov
    • 100 g tmavej čokolády 54 %

    POSTUP:

    1. Maslo izbovej teploty, cukor, vanilku, soľ a škoricu vyšľahajte dokrémova. Jemne vmiešajte sneh vyšľahaný z bielka. Nakoniec zapracujte preosiatu múku a mleté oriešky. Cestom naplňte cukrárenské vrecko s rovnou špičkou.

    2. Plech vyložený papierom na pečenie posypte nasekanými orieškami a na ne striekajte približne 7 cm dlhé tyčinky. Medzi tyčinkami nechajte miesto, počas pečenia sa jemne roztiahnu. Povrch tiež posypte orechmi.

    3. V rúre vyhriatej na 190 °C pečte 13 až 15 minút. Nechajte vychladnúť na plechu.

    4. Vychladnuté tyčinky namáčajte do rozpustenej čokolády, nechajte odkvapkať a položte na mriežku, aby čokoláda stuhla. Dobrú chuť!

    Autori článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.