Reklama

ROLÁDA s kuracím mäsom: Dbajte na polievanie kvalitným výpekom

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Odpoveď na váš hlad je táto sýta roláda.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 g hovädzieho mäsa (roštenky)
  • 1 ks dijónsku horčicu
  • 200 g kuracích pŕs
  • 1 ks žĺtok, posekanú petržlenovú vňať
  • 1 ks pažítku
  • 50 g červenej papriky
  • 1 lyžica preosiatej strúhanky
  • 120 g tenkých plátkov slaniny
  • 1 ks olej
  • 40 ml bieleho vína";i:10;s:32:"1 ks kurací vývar na podliatie";i:11;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Mäso naklepeme cez fóliu na obdĺžnikový plát. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a necháme 10 minút odstáť. Umyté a osušené kuracie prsia na drobno pokrájame a pomelieme. Pridáme žĺtok, petržlenovú vňať, pažítku, na drobno pokrájanú červenú papriku a strúhanku.

Krok 2

Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Odležanú plnku rovnomerne rozotrieme na plát mäsa. Opatrne zvinieme a celú roládu obalíme do tenkých plátkov slaniny. Vo väčšej panvici na horúcom oleji prudko opečieme zo všetkých strán.

Krok 3

Podlejeme bielym vínom, kuracím vývarom, prikryjeme a necháme asi 20 minút dusiť. Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a asi 60 minút zapekáme v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Upečenú nakrájanú roládu podávame s uvarenou ryžou a zeleninovou prílohou.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!