ROLÁDA s kuracím mäsom: Dbajte na polievanie kvalitným výpekom
12. 11. 2020, 12:46 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Anza
Odpoveď na váš hlad je táto sýta roláda.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 g hovädzieho mäsa (roštenky)
- 1 ks dijónsku horčicu
- 200 g kuracích pŕs
- 1 ks žĺtok, posekanú petržlenovú vňať
- 1 ks pažítku
- 50 g červenej papriky
- 1 lyžica preosiatej strúhanky
- 120 g tenkých plátkov slaniny
- 1 ks olej
- 40 ml bieleho vína";i:10;s:32:"1 ks kurací vývar na podliatie";i:11;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Mäso naklepeme cez fóliu na obdĺžnikový plát. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a necháme 10 minút odstáť. Umyté a osušené kuracie prsia na drobno pokrájame a pomelieme. Pridáme žĺtok, petržlenovú vňať, pažítku, na drobno pokrájanú červenú papriku a strúhanku.
Krok 2
Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Odležanú plnku rovnomerne rozotrieme na plát mäsa. Opatrne zvinieme a celú roládu obalíme do tenkých plátkov slaniny. Vo väčšej panvici na horúcom oleji prudko opečieme zo všetkých strán.
Krok 3
Podlejeme bielym vínom, kuracím vývarom, prikryjeme a necháme asi 20 minút dusiť. Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a asi 60 minút zapekáme v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Upečenú nakrájanú roládu podávame s uvarenou ryžou a zeleninovou prílohou.