KLASICKÝ KRÉMEŠ

Dobré jedlo/Laura Witteková

Retro cukráreň: POCTIVÉ zákusky a parádna výslužka v jednom

Poctivé zákusky, ktoré ste určite aj vy nosili domov v škatuliach a tešili sa na nedeľné popoludnie. Veronika z nich upiekla parádnu výslužku. Dajte si zabaliť z každého aspoň po tri kusy!

Karamelové veterníčky

KARAMELOVÉ VETERNÍČKY
KARAMELOVÉ VETERNÍČKY
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

PRÍPRAVA 60 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 25 MINÚT, 20-30 KUSOV

NA KARAMELOVÚ ŠĽAHAČKU:

  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 500 ml šľahačkovej smotany

NA KRÉM:

  • 6 žĺtkov
  • 120 g krupicového cukru
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 450 g mlieka
  • 1 vanilkový struk
  • 200 g masla

NA ODPAĽOVANÉ CESTO:

  • 300 ml vody
  • 120 g masla
  • štipka soli
  • 250 g hladkej múky
  • 5-6 vajec

NA POLEVU:

  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 hrnček práškového cukru

Kategórie