Receptový ADVENTNÝ KALENDÁR 4: MEDVEDIE LABKY upečte ešte dnes!
Patria medzi prvé v pečení na Vianoce, tak sa do nich smelo pustite už dnes! Tento recept je rodinný poklad!
- 35 min.
- porcie: 70
- Nízka
Suroviny
- 400 gzmiešanej hladkej a hrubej múky
- 200 gpráškového cukru
- 1 lyžicakakaového prášku
- 1 balíčekkypriaceho prášku
- 1 balíčekškoricového cukru
- 150 gmletých orechov
- 5 kspomletých klinčekov
- 2 ksvajec
- 250 gmasla
- podľa chutimaslo a múka na vymazanie formičiek
- podľa chutizmes práškového a vanilkového cukru na obaľovanie
Postup
krok
Do hlbšej misy preosejte hladkú a hrubú múku, práškový cukor, kakao, kypriaci prášok, škoricový cukor, pridajte orechy a pomleté klinčeky. Suchú zmes dobre premiešajte, pridajte vajcia a zmäknuté maslo.
krok
Zmes odložte na 20 minút do chladu a zatiaľ vymastite a múkou vysypte kovové formičky. Rúru vyhrejte na 190 °C.
krok
Z cesta oddeľujte kúsky a dajte do každej formičky tak, aby bola v strede priehlbina. Snažte sa, aby hrúbka cesta bola rovnaká. Počas pečenia objem cesta mierne narastie. Naplnené formičky poukladajte na plech a vložte do vyhriatej rúry na 10 minút.
krok
Po upečení a miernom vychladnutí vyklopte z formičiek hotové medvedie labky a obaľte ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Doprajete si počas fašiangov FÁNKY?

Odľahčujete jedálniček? Miska plná zdravia je na začiatok roka ako stvorená
