Postup

 krok

Do hlbšej misy preosejte hladkú a hrubú múku, práškový cukor, kakao, kypriaci prášok, škoricový cukor, pridajte orechy a pomleté klinčeky. Suchú zmes dobre premiešajte, pridajte vajcia a zmäknuté maslo.

 krok

Zmes odložte na 20 minút do chladu a zatiaľ vymastite a múkou vysypte kovové formičky. Rúru vyhrejte na 190 °C.

 krok

Z cesta oddeľujte kúsky a dajte do každej formičky tak, aby bola v strede priehlbina. Snažte sa, aby hrúbka cesta bola rovnaká. Počas pečenia objem cesta mierne narastie. Naplnené formičky poukladajte na plech a vložte do vyhriatej rúry na 10 minút.

 krok

Po upečení a miernom vychladnutí vyklopte z formičiek hotové medvedie labky a obaľte ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Kategórie