Postup

 krok

Lieskové orechy zomeľte alebo rozmixujte na jemno. Pridajte múku, kypriaci prášok, cukor, vanilku a premiešajte. Vsypte maslo
nakrájané na kocky, kyslú smotanu, vodu a všetko spojte do hladkého pružného cesta. Zabaľte do fólie a dajte na 30 minút do chladničky.

 krok

Cesto vyberte z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkajte na plát hrubý 2-3 mm. Povykrajujte štvorčeky s rozmerom 5 x 5 cm a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do polovice štvorčekov urobte druhou formičkou otvory v tvare hviezdičky. Plechy s koláčikmi vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 8-10 minút, aby koláčiky ostali pekne bledé a nechytili zlatú farbu. Nechajte ich úplne vychladnúť.

 krok

Po vychladnutí ich naplňte pomarančovým džemom a pospájajte k sebe.

 krok

V miske zmiešajte pomarančovú šťavu s práškovým cukrom a vymiešajte hustejšiu polevu. Dajte do cukrárskeho vrecka s tenkou
špičkou a nastriekajte po okraji koláčikov. Takto ozdobené koláčiky posypte ešte nasekanými lieskovými orieškami. Polevu na koláčikoch nechajte dobre zatuhnúť.

Kategórie