
Receptový ADVENTNÝ KALENDÁR 3: Lieskovo-orieškové linecké štvorčeky s pomarančovým džemom
Receptový ADVENTNÝ KALENDÁR 3: Lieskovo-orieškové linecké štvorčeky s pomarančovým džemom
Lieskové oriešky zmenia cesto z obyčajného na ozaj sviatočné.
- 40 min.
- porcie: 30
- Nízka
Suroviny
Na cesto:
- 75 glieskových orieškov
- 275 ghladkej múky
- štipkakypriaceho prášku
- 60 gpráškového cukru
- pol čajová lyžičkamletej vanilky
- 75 gmasla
- 50 gkyslej smotany
- 3-4 lyžicestudenej vody
Na plnenie a ozdobenie:
- podľa chutipomarančový džem
- 2-3 lyžicepomarančovej šťavy
- 80-100 gpráškového cukru
- podľa chutilieskové oriešky
Postup
krok
Lieskové orechy zomeľte alebo rozmixujte na jemno. Pridajte múku, kypriaci prášok, cukor, vanilku a premiešajte. Vsypte maslo
nakrájané na kocky, kyslú smotanu, vodu a všetko spojte do hladkého pružného cesta. Zabaľte do fólie a dajte na 30 minút do chladničky.
krok
Cesto vyberte z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkajte na plát hrubý 2-3 mm. Povykrajujte štvorčeky s rozmerom 5 x 5 cm a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do polovice štvorčekov urobte druhou formičkou otvory v tvare hviezdičky. Plechy s koláčikmi vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 8-10 minút, aby koláčiky ostali pekne bledé a nechytili zlatú farbu. Nechajte ich úplne vychladnúť.
krok
Po vychladnutí ich naplňte pomarančovým džemom a pospájajte k sebe.
krok
V miske zmiešajte pomarančovú šťavu s práškovým cukrom a vymiešajte hustejšiu polevu. Dajte do cukrárskeho vrecka s tenkou
špičkou a nastriekajte po okraji koláčikov. Takto ozdobené koláčiky posypte ešte nasekanými lieskovými orieškami. Polevu na koláčikoch nechajte dobre zatuhnúť.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Doprajete si počas fašiangov FÁNKY?

Odľahčujete jedálniček? Miska plná zdravia je na začiatok roka ako stvorená
