Reklama

Receptový ADVENTNÝ KALENDÁR 17: Tieto KREHKÉ VANILKOVÉ ROŽKY pečie už pol Slovenska

Krehké vanilkové rožky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Rodinný recept našej kolegyne Majky pečie už polovica Slovenska. Aj vy ich budete milovať! Tento recept je naozaj klenot.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 65
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 280 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 2 ks žĺtky
  • podľa chuti rastlinný alebo kokosový tuk na potretie plechov

Na obalenie:

  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru

Postup

Krok 1

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ADVENTNÝ KALENDÁR Dobrého jedla: Každý deň sladký RECEPT
    Zdroj: Canva

    Mleté orechy zmiešajte s múkou a práškovým cukrom. Pridajte nakrájané zmäknuté maslo a žĺtky izbovej teploty. Rukou vymieste hladké nelepivé cesto. Ak treba, pridajte trocha múky. Vložte ho do mikroténového vrecka a odložte na noc do chladničky.

    Krok 2

    Stuhnuté cesto vyberte a nechajte asi pol hodiny pri izbovej teplote mierne zmäknúť. Odkrajujte z neho väčšie kúsky a šúľajte valčeky. Tie narežte na rovnaké časti a ohnite do tvaru rožtekov. Preložte na plech zľahka potretý tukom a v rúre vyhriatej na 175 °C pečte 10-12 minút. Rožteky by mali chytiť jemnú zlatistú farbu. Keď ich vyberiete z rúry, na plechu ešte trocha dôjdu.

    Krok 3

    Mierne vychladnuté rožteky opatrne obaľujte v zmesi práškového a vanilkového cukru.