Reklama

Tradičný KYSNUTÝ SLIVKOVÝ KOLÁČ: Nešetrite slivkami ani mrveničkou!

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Chutí presne ako od babičky! V recepte sú síce mrazené slivky, ale smelo použite čerstvé, veď sú na vrchole sezóny!

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 20
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks krabice mrazených sliviek
  • 2 ks žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 20 g droždia
  • 80 g margarínu
  • 60 g cukru
  • 1 ks soľ

Na posýpku:

  • 40 g masla
  • 50 g hrubej múky
  • 50 g práškového cukru

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky pridajte cukor, soľ, rozpustené maslo, žĺtky, vykysnutý kvások a podľa potreby vlažné mlieko. Zo zmesi vypracujte vláčne cesto a nechajte ho vykysnúť.

Krok 2

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho preneste na veľký vymastený plech.

Krok 3

Na cesto poukladajte rozpolené mrazené slivky rezom nahor, posypte škoricovým cukrom, posýpkou pripravenou z múky, cukru a roztopeného masla. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte 30-40 minút.