Pochúťka nielen na víkend: SYROVÝ KOLÁČ S HROZNOM vás očarí
To, že hrozno si náramne rozumie so syrom v studenom stave vie každý, ale málokto sa presvedčil o tom, že upečené chutia spolu ešte lepšie!
- 60 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 15 gdroždia
- 1 ks½ lyžičky soli
- 1 ksmleté čierne korenie
- 2 lyžiceolivového oleja
- 350 gpolohrubej múky
- 1 ks250-270 ml vlažnej vody
- 180 gsyru Niva
- 2 ksvajcia
- 100 gprírodného syra
- 2 ksčervené cibul
- 1 ksolej
- 350 ghrozna
Postup
krok
Do misy dajte preosiatu múku, vo vlažnej vode rozpustené droždie, soľ, olivový olej a vymiešajte hladké cesto. Na teplom mieste nechajte cesto 20 minút nakysnúť.
krok
Ošúpané cibule pokrájajte a krátko opečte na oleji. Osoľte a nechajte vychladnúť. Na pomúčenej doske nakysnuté cesto pokrájajte na menšie kúsky, rozvaľkajte do oválneho tvaru a uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
krok
Vajcia rozšľahajte, pridajte kúsky čerstvého syra, nastrúhanú Nivu, okoreňte mletým čiernym korením a premiešajte. Na povrch cesta dajte syrovú plnku, opečenú cibuľu a rozložte umyté a osušené bobule hrozna. Upečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
