Postup

 krok

Z múky, masla, z jedného vajca a zo štipky soli vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na 30 minút do chladničky.

 krok

Tekvicu rozrežte, vyberte jadierka a nakrájajte na mesiačiky. Jarné cibuľky očistite a nakrájajte na kolieska. Tymian natrhajte. Na panvici rozhorúčte olej, pridajte tekvicu a opekajte. Vmiešajte cibuľku, slaninku a tymian. Krátko opekajte a dochuťte soľou a korením.

 krok

Hrušky opláchnite, odstráňte jadrovník a nakrájajte na menšie kocky. Smotanu vyšľahajte spolu s 3 vajcami, osoľte, okoreňte a pridajte trocha muškátového orieška.

 krok

Tartovú formu s priemerom 26 cm vytrite maslom. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na kruh s priemerom 28 cm a preneste do formy. Dno popichajte viackrát vidličkou a posypte strúhankou. Obložte hruškami a tekvicovou zmesou.

 krok

Zalejte vajcovou smotanou a ozdobte vetvičkami tymianu. Pečte na spodnej koľajničke pri teplote 200 °C asi 50 až 60 minút. V polovičke pečenia prekryje quiche alobalom a dopečte. Podávajte ho trochu vychladnutý.