To je dobrota! Quiche s hruškami a so slaninou nemá chybu
Vedeli ste, že hrušky si náramne rozumejú so slaninou? Presvedčí vás o tom tento lahodný quiche s hruškami a so slaninou
- 115 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 ghladkej múky
- 125 gmasla
- 4 ksvajcia
- 425 gtekvice hokkaido
- 175 gjarných cibuliek
- 1/4 kszväzku tymianu
- 100 gprerastenej slaniny
- 2 kszrelé hrušky
- 125 gsmotany na šľahanie
- 1 ksmuškátový oriešok
- 2 lyžicestrúhanky
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
krok
Z múky, masla, z jedného vajca a zo štipky soli vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na 30 minút do chladničky.
krok
Tekvicu rozrežte, vyberte jadierka a nakrájajte na mesiačiky. Jarné cibuľky očistite a nakrájajte na kolieska. Tymian natrhajte. Na panvici rozhorúčte olej, pridajte tekvicu a opekajte. Vmiešajte cibuľku, slaninku a tymian. Krátko opekajte a dochuťte soľou a korením.
krok
Hrušky opláchnite, odstráňte jadrovník a nakrájajte na menšie kocky. Smotanu vyšľahajte spolu s 3 vajcami, osoľte, okoreňte a pridajte trocha muškátového orieška.
krok
Tartovú formu s priemerom 26 cm vytrite maslom. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na kruh s priemerom 28 cm a preneste do formy. Dno popichajte viackrát vidličkou a posypte strúhankou. Obložte hruškami a tekvicovou zmesou.
krok
Zalejte vajcovou smotanou a ozdobte vetvičkami tymianu. Pečte na spodnej koľajničke pri teplote 200 °C asi 50 až 60 minút. V polovičke pečenia prekryje quiche alobalom a dopečte. Podávajte ho trochu vychladnutý.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
