Postup

 krok

Urobte kvások: Zmiešajte droždie, 1 lyžicu cukru, 3 lyžice vlažného mlieka a 1 lyžicu hladkej múky. Nechajte vzísť kvások – trvá to asi 15 minút.

 krok

 Kvások dajte do väčšej misy a pridajte zvyšné vlažné mlieko, maslo, žĺtky, obe múky, citrónovú kôru. a soľ. Vymieste hladké jemné cesto a dajte do tepla kysnúť asi hodinu.

 krok

Vykysnuté cesto rozdeľte na 20 rovnakých častí. Každú roztľapkajte na okrúhlu placku a do jej stredu dajte slivkový lekvár. Vytvarujte buchty, konce dobre postláčajte, aby z nich lekvár nevytiekol. Dobre ich pomastite roztopeným maslom a zlepenými koncami nadol poukladajte tesne vedľa seba do vymasteného pekáča.

 krok

Buchty nechajte ešte 20 minút podkysnúť a potom pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Trochu vychladnuté buchty pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Kategórie