
Recept na dokonalé BUCHTY SO SLIVKOVÝM LEKVÁROM: Rozchytajú sa ešte horúce
Recept na dokonalé BUCHTY SO SLIVKOVÝM LEKVÁROM: Rozchytajú sa ešte horúce
Uvarili ste poriadne veľa slivkového lekváru? V týchto buchtách si ho môžete vychutnať v plnej kráse! A aj keď nemáte domáci lekvár, tieto buchty si upečte. Sú naozaj jednoduché a tak dokonalé, že sa z pekáča rozchytajú ešte horúce!
- 70 min.
- porcie: 20
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 30 gdroždia
- 100 gkrupicového cukru
- 250 mlvlažného mlieka
- 80 grozpusteného masla
- 500 ghladkej múky
- 100 gpolohrubej múky
- 2 ksžĺtky
- 1 kskôra z 1 citróna
- pol lyžicasoli
- 450 gslivkového lekváru (povidiel)
- 50 gmasla na potieranie + na vymastenie plechu
- 1 kspráškový cukor na posypanie
Postup
krok
Urobte kvások: Zmiešajte droždie, 1 lyžicu cukru, 3 lyžice vlažného mlieka a 1 lyžicu hladkej múky. Nechajte vzísť kvások – trvá to asi 15 minút.
krok
Kvások dajte do väčšej misy a pridajte zvyšné vlažné mlieko, maslo, žĺtky, obe múky, citrónovú kôru. a soľ. Vymieste hladké jemné cesto a dajte do tepla kysnúť asi hodinu.
krok
Vykysnuté cesto rozdeľte na 20 rovnakých častí. Každú roztľapkajte na okrúhlu placku a do jej stredu dajte slivkový lekvár. Vytvarujte buchty, konce dobre postláčajte, aby z nich lekvár nevytiekol. Dobre ich pomastite roztopeným maslom a zlepenými koncami nadol poukladajte tesne vedľa seba do vymasteného pekáča.
krok
Buchty nechajte ešte 20 minút podkysnúť a potom pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Trochu vychladnuté buchty pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
