Nad čučoriedkami v akcii neváhajte: Urobte z nich ČUČORIEDKOVÝ CHEESECAKE
18. 10. 2022, 6:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Keď najbližšie zbadáte v akcii veľké balenie čučoriedok, neváhajte a kupujte! V tomto čískejku budú fantastické! Z koláča môžete urobiť aj zmrzlinovú tortu. Stačí, ak ju vložíte na noc do mrazničky. 30 minút pred podávaním koláč vyberte.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Na základ:
- 200 g celozrnných maslových sušienok
- 60 g roztopeného masla
- 1 čajová lyžička pomarančovej kôry
Na čučoriedkovú vrstvu:
- 1 balenie práškovej želatíny alebo 6 plátkov
- 500 g čučoriedok + na ozdobenie
- 75 ml javorového sirupu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 200 g šľahačkovej smotany
- 500 g jemného tučného tvarohu
Postup
Krok 1

Do mixéra vsypte sušienky a rozmixujte. Pridajte maslo, pomarančovú kôru a ešte raz premixujte. Dno formy s priemerom 20 cm
vysteľte papierom na pečenie a sušienkovú zmes vo forme rovnomerne utlačte. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 10 minút. Korpus nechajte vychladnúť.
Krok 2
Želatínu namočte do studenej vody. Do hrnca vsypte čučoriedky, pridajte javorový sirup s vanilkovým extraktom a priveďte do varu. Približne po 5 minútach ovocie zmäkne. Odstavte a čučoriedky rozmixujte. Keď majú teplotu približne 50 °C, môžete vmiešať napučané želatínové plátky. Dobre premiešajte, aby sa dobre rozpustili a hmotu dajte zatiaľ nabok.
Krok 3
V druhej mise vyšľahajte šľahačku do pevných špičiek, pridajte tvaroh a premiešajte. Vmiešajte čučoriedkovo-želatínovú zmes,
5 lyžíc z nej odložte. Tvarohovú náplň rozotrite na korpus a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Krok 4
Keď je náplň tuhá, zohrejte zvyšok čučoriedkovej zmesi, rozotrite po povrchu a vložte späť do chladničky aspoň na hodinu. Nakoniec koláč ozdobte čučoriedkami a môžete podávať.