Reklama

Nad čučoriedkami v akcii neváhajte: Urobte z nich ČUČORIEDKOVÝ CHEESECAKE

ČUČORIEDKOVÝ CHEESECAKE

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Keď najbližšie zbadáte v akcii veľké balenie čučoriedok, neváhajte a kupujte! V tomto čískejku budú fantastické! Z koláča môžete urobiť aj zmrzlinovú tortu. Stačí, ak ju vložíte na noc do mrazničky. 30 minút pred podávaním koláč vyberte.

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Na základ:

  • 200 g celozrnných maslových sušienok
  • 60 g roztopeného masla
  • 1 čajová lyžička pomarančovej kôry

Na čučoriedkovú vrstvu:

  • 1 balenie práškovej želatíny alebo 6 plátkov
  • 500 g čučoriedok + na ozdobenie
  • 75 ml javorového sirupu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 500 g jemného tučného tvarohu

Postup

Krok 1

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jemný BROSKYŇOVÝ CHEESECAKE, takto chutí naozajstné leto - TEASER

    Do mixéra vsypte sušienky a rozmixujte. Pridajte maslo, pomarančovú kôru a ešte raz premixujte. Dno formy s priemerom 20 cm
    vysteľte papierom na pečenie a sušienkovú zmes vo forme rovnomerne utlačte. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 10 minút. Korpus nechajte vychladnúť.

    Krok 2

    Želatínu namočte do studenej vody. Do hrnca vsypte čučoriedky, pridajte javorový sirup s vanilkovým extraktom a priveďte do varu. Približne po 5 minútach ovocie zmäkne. Odstavte a čučoriedky rozmixujte. Keď majú teplotu približne 50 °C, môžete vmiešať napučané želatínové plátky. Dobre premiešajte, aby sa dobre rozpustili a hmotu dajte zatiaľ nabok.

    Krok 3

    V druhej mise vyšľahajte šľahačku do pevných špičiek, pridajte tvaroh a premiešajte. Vmiešajte čučoriedkovo-želatínovú zmes,
    5 lyžíc z nej odložte. Tvarohovú náplň rozotrite na korpus a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

    Krok 4

    Keď je náplň tuhá, zohrejte zvyšok čučoriedkovej zmesi, rozotrite po povrchu a vložte späť do chladničky aspoň na hodinu. Nakoniec koláč ozdobte čučoriedkami a môžete podávať.

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.