Reklama
R: Tvarohové pagáčiky
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 50
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g hladkej múky
- 2 lyžice kypriaceho prášku
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 150 g masla
- 100 g kyslej smotany
- 1 ks vajce
- 1 lyžica soli
- 1 ks vajce na potretie
- 1 ks rascu na posypanie
Postup
Krok 1
Múku zmiešajte s kypriacim práškom, pridajte tvaroh, zmäknuté maslo, smotanu, vajce, soľ a vypracujte cesto. Na doske z cesta urobte dva bochníky, zakryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút odpočinúť.
Krok 2
Pripravené cesto rozvaľkajte na hrúbku 7-8 mm a vykrojte kolieska s priemerom asi 4 cm. Kolieska uložte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom, posypte rascou a pečte pri teplote 175 °C asi 15 minút.