Reklama

R: Tvarohové pagáčiky

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

R: Tvarohové pagáčiky

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 50
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžice kypriaceho prášku
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 150 g masla
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 ks vajce
  • 1 lyžica soli
  • 1 ks vajce na potretie
  • 1 ks rascu na posypanie

Postup

Krok 1

Múku zmiešajte s kypriacim práškom, pridajte tvaroh, zmäknuté maslo, smotanu, vajce, soľ a vypracujte cesto. Na doske z cesta urobte dva bochníky, zakryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút odpočinúť.

Krok 2

 Pripravené cesto rozvaľkajte na hrúbku 7-8 mm a vykrojte kolieska s priemerom asi 4 cm. Kolieska uložte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom, posypte rascou a pečte pri teplote 175 °C asi 15 minút.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!