Reklama

PEČENÉ zemiaky s pečeňovou plnkou: Medicína na dnešný deň

zemiaky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Dobrú chuť! Zemiakové menu je vždy naša topka.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 600 g zemiakov
  • 1-2 ks uvarené zemiaky do plnky
  • 2 ks šalotky
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 250 g králičej pečene
  • 2 ks sušených paradajok
  • 1 ks vajce
  • 50 g tvrdého údeného syra
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks olej";i:10;s:11:"1 ks vývar";i:11;s:30:"2 lyžice nasekaných byliniek

Postup

Krok 1

Zemiaky aj so šupkou umyte, dajte do hrnca, zalejte vodou a uvarte takmer do mäkka. Potom ich sceďte, po vychladnutí rozkrojte a uložte na vymastený plech.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:18
Remaining Time 1:18
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RECEPT: Plnené pečené zemiaky v šupke. Lepšie ste nejedli!
    Zdroj: Facebook@ButterYourBiscuit

    Krok 2

    Na oleji orestujte nakrájané šalotky s plátkami cesnaku. Pridajte nadrobno pokrájanú pečeň, premiešajte, podlejte pár lyžicami vývaru a na miernom ohni uduste do mäkka.

    Krok 3

    Po vychladnutí pridajte vajce, sušené paradajky, nahrubo postrúhaný syr s uvarenými zemiakmi, bylinky, osoľte, okoreňte a premiešajte.

    Krok 4

    Na povrch rozkrojených zemiakov dajte plnku, pokvapkajte olejom, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a zapečte.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!