PEČENÉ zemiaky s pečeňovou plnkou: Medicína na dnešný deň
11. 11. 2021, 19:14 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Dobrú chuť! Zemiakové menu je vždy naša topka.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 600 g zemiakov
- 1-2 ks uvarené zemiaky do plnky
- 2 ks šalotky
- 1 ks strúčik cesnaku
- 250 g králičej pečene
- 2 ks sušených paradajok
- 1 ks vajce
- 50 g tvrdého údeného syra
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks olej";i:10;s:11:"1 ks vývar";i:11;s:30:"2 lyžice nasekaných byliniek
Postup
Krok 1
Zemiaky aj so šupkou umyte, dajte do hrnca, zalejte vodou a uvarte takmer do mäkka. Potom ich sceďte, po vychladnutí rozkrojte a uložte na vymastený plech.

Video Player is loading.
RECEPT: Plnené pečené zemiaky v šupke. Lepšie ste nejedli!Zdroj: Facebook@ButterYourBiscuit
Krok 2
Na oleji orestujte nakrájané šalotky s plátkami cesnaku. Pridajte nadrobno pokrájanú pečeň, premiešajte, podlejte pár lyžicami vývaru a na miernom ohni uduste do mäkka.
Krok 3
Po vychladnutí pridajte vajce, sušené paradajky, nahrubo postrúhaný syr s uvarenými zemiakmi, bylinky, osoľte, okoreňte a premiešajte.
Krok 4
Na povrch rozkrojených zemiakov dajte plnku, pokvapkajte olejom, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a zapečte.