R:Kuracie nugetky s jogurtovym dipom alebo so syrovou omáčkou
27. 9. 2019, 18:38 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:21)

Zdroj: Anza
R:Kuracie nugetky s jogurtovym dipom alebo so syrovou omáčkou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 15
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g kuracích vykostených stehien
- 1-2 ks vajcia
- 5 lyžíc mletých mandlí
- 2 lyžice kukuričnej múky (alebo polenty)
- 5 lyžíc nastrúhaného parmezánu
- 1 ks olivový olej
Na syrovú omáčku:
- 150 ml mlieka
- 100 g čedaru mild
- 1 štipka mletého muškátového orieška
- pol spoon zemiakového škrobu
Na jogurtový dip:
- 5 lyžíc hustého jogurtu
- 1 lyžica horčice nasekanú petržlenovú vňať alebo iné bylinky
- 1 ks soľ podľa chuti
Postup
Krok 1
Kuracie mäso nakrájajte na menšie kusy - nugetky.
Krok 2
Do jednej misy dajte vajce a rozšľahajte. V druhej mise zmiešajte mandle, kukuričnú múku (alebo polentu) a parmezán.
Krok 3
Každú nugetku namočte do vajca a potom obaľte v mandľovej zmesi.
Krok 4
Nugetky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte ich olivovým olejom a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15-20 minút do zlatista.
Krok 5
Zatiaľ pripravte syrovú omáčku: Do hrnca dajte zohriať mlieko, pridajte čedar a za stáleho miešania ho nechajte rozpustiť. Pridajte muškátový oriešok a škrob na zahustenie.
Krok 6
Na jogurtový dip dajte do misky všetky ingrediencie a dobre ich premiešajte.