Reklama
R:Krémová špargľová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g bielej špargle
- 200 g zelenej špargle
- 50 g masla
- 2 ks jarné cibuľky (bielu časť)
- 2-3 ks zemiaky
- 600 ml zeleninového vývaru
- 120 ml šľahačkovej smotany
- 1 štipka mletého muškátového orieška
- 50 g topeného syra
- 2 ks rožky z predchádzajúceho dňa";i:10;s:18:"1 ks olivový olej";i:11;s:11:"1 ks kôpor";i:12;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Očistenú, pokrájanú špargľu orestujeme v hrnci na rozpustenom masle spolu s kolieskami cibuľky. Pridáme ošúpané zemiaky pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a pod pokrievkou varíme do mäkka asi 15 minút. Uvarenú zeleninu aj s vývarom do hladka rozmixujeme.
Krok 2
Vrátime na mierny oheň, vlejeme smotanu, dosolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Pridáme topený syr a povaríme, kým sa syr nerozpustí. Rožky pokrájané na kocky dáme do panvice, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme do zlatista. Polievku ozdobíme kôprom a podávame s opečenými kockami rožka.