Reklama

R:Krémová špargľová polievka

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

R:Krémová špargľová polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g bielej špargle
  • 200 g zelenej špargle
  • 50 g masla
  • 2 ks jarné cibuľky (bielu časť)
  • 2-3 ks zemiaky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 120 ml šľahačkovej smotany
  • 1 štipka mletého muškátového orieška
  • 50 g topeného syra
  • 2 ks rožky z predchádzajúceho dňa";i:10;s:18:"1 ks olivový olej";i:11;s:11:"1 ks kôpor";i:12;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Očistenú, pokrájanú špargľu orestujeme v hrnci na rozpustenom masle spolu s kolieskami cibuľky. Pridáme ošúpané zemiaky pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a pod pokrievkou varíme do mäkka asi 15 minút. Uvarenú zeleninu aj s vývarom do hladka rozmixujeme.

Krok 2

Vrátime na mierny oheň, vlejeme smotanu, dosolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Pridáme topený syr a povaríme, kým sa syr nerozpustí. Rožky pokrájané na kocky dáme do panvice, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme do zlatista. Polievku ozdobíme kôprom a podávame s opečenými kockami rožka.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!