Reklama

R: Kapustnica s bravčovým kolenom

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

R: Kapustnica s bravčovým kolenom

  • Dĺžka prípravy (min): 120
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks menšie bravčové koleno
  • 200 g údeného mäsa
  • 1 ks klobása
  • 1 ks sušené slivky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks kyslá kapusta
  • 10 g sušených húb
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • celá ks rasca
  • 1 ks mleté čierne korenie";i:10;s:9:"1 ks olej";i:11;s:12:"1 ks cibuľa";i:12;s:18:"1 ks hladká múka";i:13;s:29:"1 ks mletá červená paprika";i:14;s:19:"1 ks kyslá smotana

Postup

Krok 1

Umyté koleno vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, posolíme, a dáme ho variť. K takmer uvarenému kolenu pridáme kyslú kapustu, údené mäso, sušené slivky, vopred namočené huby, rozkrojenú klobásu, a olúpané strúčiky cesnaku.

Krok 2

Ochutíme celou rascou, mletým čiernym korením, a spolu dovaríme do mäkka . Uvarené koleno vyberieme, kožu odstránime a mäso oberieme od kosti.

Krok 3

Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu , ktorú posypeme hladkou múkou , a urobíme zápražku. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, premiešame, vlejeme do kapustnice, a povaríme asi 20 minút. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!