Pripravte si plnochutné ŠPENÁTOVÉ RAVIOLI: Recept priamo od Taliana
Zapriahnite do ich výroby aj deti, budú im chutiť dvojnásobne!
- 60 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na syrovú omáčku:
- 200 gsyra pecorino (ovčieho syra)
- 100 gsmotany na varenie
- 1 štipkasoli, biele korenie
- 1 ksmuškátový oriešok
- 1 ksmaslo
- 1 kslisty šalvie
- 1 ksryžové čipsy (alebo hobliny parmezánu) na dekoráciu
Postup
krok
Listy špenátu vymixujte s trochou ľadu alebo vody. Pridajte k surovinám na základné cesto a dobre vypracujte. Nechajte pár minút odležať.
krok
Cesto rozdeľte na dve časti a spracujte strojčekom na cestoviny (lisujte ho 5-6-krát) alebo ho pedantne rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm.
krok
Urobte plnku: Dobre vymiešajte všetky suroviny.
krok
Na jedno vyvaľkané cesto rozložte kôpky plnky 2-3 cm od seba. Prikryte druhým plátom cesta a rukami pritlačte v miestach, kde nie je plnka. Formičkou alebo radielkom vyrežte štvorce a vidličkou postláčajte ich okraje, aby z raviol nevytiekla plnka.
krok
Pripravte omáčku: Syr roztopte vo vodnom kúpeli a potom pridajte smotanu na varenie. Ochuťte soľou, bielym korením a muškátovým orieškom. Na panvici zatiaľ rozpustite maslo a chvíľu v ňom povarte šalviové listy.
krok
Ravioli varte v osolenej vode 5-6 minút. Sceďte ich a prehrejte v panvici so šalviovým maslom. Pridajte trochu vody z varenia cestovín. Ravioli rozdeľte na taniere, polejte syrovou omáčkou a ozdobte lístkami šalvie a ryžovými čipsami (hoblinami parmezánu).
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
