Postup

 krok

Listy špenátu vymixujte s trochou ľadu alebo vody. Pridajte k surovinám na základné cesto a dobre vypracujte. Nechajte pár minút odležať.

 krok

Cesto rozdeľte na dve časti a spracujte strojčekom na cestoviny (lisujte ho 5-6-krát) alebo ho pedantne rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm.

 krok

Urobte plnku: Dobre vymiešajte všetky suroviny.

 krok

Na jedno vyvaľkané cesto rozložte kôpky plnky 2-3 cm od seba. Prikryte druhým plátom cesta a rukami pritlačte v miestach, kde nie je plnka. Formičkou alebo radielkom vyrežte štvorce a vidličkou postláčajte ich okraje, aby z raviol nevytiekla plnka.

 krok

Pripravte omáčku: Syr roztopte vo vodnom kúpeli a potom pridajte smotanu na varenie. Ochuťte soľou, bielym korením a muškátovým orieškom. Na panvici zatiaľ rozpustite maslo a chvíľu v ňom povarte šalviové listy.

 krok

 Ravioli varte v osolenej vode 5-6 minút. Sceďte ich a prehrejte v panvici so šalviovým maslom. Pridajte trochu vody z varenia cestovín. Ravioli rozdeľte na taniere, polejte syrovou omáčkou a ozdobte lístkami šalvie a ryžovými čipsami (hoblinami parmezánu).

Kategórie