Reklama

Primiešaná nutela ešte skvalitní tento BANÁNOVÝ KOLÁČ

bananovy kolac

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Banánové dezerty sú naše naj.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 2 ks vajcia
  • 1/2 hrnček kryštálového cukru
  • 3 ks veľké zrelé banány do cesta + 1 nakrájaný na ozdobenie
  • 1/2 hrnček oleja
  • 3 lyžice mlieka
  • 2 hrnčeky múky (1 a 1/2 hrnčeka hladkej a 1/2 hrnčeka celozrnne)
  • 1/2 lyžica sódy bikarbóny
  • 3 lyžice nutely šťavu z 1 citróna

Na mrveničku:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 125 g masla

Postup

Krok 1

Vajcia vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte na menšie kúsky pokrájané banány, premiešajte, pridajte olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a dobre vymiešajte.

Krok 2

Polovicu cesta dajte do misky a zmiešajte s nutelou. Do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy striedavo dávajte po 1 lyžici bledého a tmavého cesta.

Krok 3

Pripravte mrveničku: preosejte múku s práškovým cukrom do misy a rukami zapracujte maslo. Keď je zmes sypká a drobivá, je vhodná na posypanie koláča.

Krok 4

Na vrch koláča poukladajte pokrájaný banán. Pokvapkajte citrónovou šťavou, posypte mrveničkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 25-30 minút.