Primiešaná nutela ešte skvalitní tento BANÁNOVÝ KOLÁČ
21. 2. 2022, 10:23 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Banánové dezerty sú naše naj.
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 2 ks vajcia
- 1/2 hrnček kryštálového cukru
- 3 ks veľké zrelé banány do cesta + 1 nakrájaný na ozdobenie
- 1/2 hrnček oleja
- 3 lyžice mlieka
- 2 hrnčeky múky (1 a 1/2 hrnčeka hladkej a 1/2 hrnčeka celozrnne)
- 1/2 lyžica sódy bikarbóny
- 3 lyžice nutely šťavu z 1 citróna
Na mrveničku:
- 150 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 125 g masla
Postup
Krok 1
Vajcia vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte na menšie kúsky pokrájané banány, premiešajte, pridajte olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a dobre vymiešajte.
Krok 2
Polovicu cesta dajte do misky a zmiešajte s nutelou. Do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy striedavo dávajte po 1 lyžici bledého a tmavého cesta.
Krok 3
Pripravte mrveničku: preosejte múku s práškovým cukrom do misy a rukami zapracujte maslo. Keď je zmes sypká a drobivá, je vhodná na posypanie koláča.
Krok 4
Na vrch koláča poukladajte pokrájaný banán. Pokvapkajte citrónovou šťavou, posypte mrveničkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 25-30 minút.