Posledné paradajky šupnite do pohára: Tento recept na PARADAJKOVÉ PICKLES je hodný zlata!
16. 9. 2024, 11:02

Zdroj: Laura Witteková
Inšpirujte sa receptom od nás na rýchle paradajkové pickles. Je to skvelý spôsob, ako spotrebovať posledné paradajky z tohtoročnej úrody. Takto si ich sezónu vychutnáte ešte trochu dlhšie a v novej chuti, ktorá vám isto ulahodí.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Jednoduchý recept vás ohúri fantastickou chuťou! Paradajkové pickles vám v chladničke vydržia niekoľko týždňov a budete radi, že ich máte po ruke. Totiž, budú výbornou prílohou k rizotu, či k rybe alebo k syrom ako mozzarella alebo feta.
Zdroj: Laura Witteková
Rýchle paradajkové pickles
Anketa
Vyskúšate recept na nakladané paradajky?
- Vyskúšam!81%
- Mám svoj overený recept.18%
Hlasovanie bolo ukončené
RÝCHLE PARADAJKOVÉ PICKLES
1 POHÁR 750 ML, PRÍPRAVA 20 MINÚT, ODLEŽANIE 1 TÝŽDEŇ
Potrebujete:
- 650 g farebných cherry paradajok
- 1 vetvička kôpru s kvetmi
- 3 vetvičky bazalky
- 1 vetvička oregana
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička celého čierneho korenia
Na nálev:
- 500 ml vody
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 2 lyžice krupicového cukru
POSTUP:
- Paradajky umyte a nakrájajte na polovice.
- Vetvičku kôpru s kvetmi umiestnite na dno skleného pohára. Pridajte paradajky a medzi ne vložte bylinky, cesnak a korenie. Pri ústi hrdla pohára nechajte približne 2,5 cm okraj volný.
- Na prípravu slaného nálevu zmiešajte všetky suroviny. Miešajte, kým sa sol a cukor úplne nerozpustia. Nálev nalejte
- na paradajky a nádobu dobre uzatvorte. Pohár s paradajkami vložte do chladničky a nechajte týžden odležat.
- Paradajky skombinujte s mozarellou alebo slanou fetou. Naložte si ich ku krémovému rizotu alebo k jemnej rybe. Paradajky v chladničke vydržia 3 až 4 týždne.