Reklama

Posledné paradajky šupnite do pohára: Tento recept na PARADAJKOVÉ PICKLES je hodný zlata!

Rýchle paradajkové pickles

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Inšpirujte sa receptom od nás na rýchle paradajkové pickles. Je to skvelý spôsob, ako spotrebovať posledné paradajky z tohtoročnej úrody. Takto si ich sezónu vychutnáte ešte trochu dlhšie a v novej chuti, ktorá vám isto ulahodí.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:03
Remaining Time 1:03
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Odložte si CHUŤ LETA na horšie časy: SUŠENÉ PARADAJKY sú topka!

    Jednoduchý recept vás ohúri fantastickou chuťou! Paradajkové pickles vám v chladničke vydržia niekoľko týždňov a budete radi, že ich máte po ruke. Totiž, budú výbornou prílohou k rizotu, či k rybe alebo k syrom ako mozzarella alebo feta.

    Zdroj: Laura Witteková

    Rýchle paradajkové pickles

    Anketa

    Vyskúšate recept na nakladané paradajky?

    • Vyskúšam!81%
    • Mám svoj overený recept.18%

    Hlasovanie bolo ukončené

    RÝCHLE PARADAJKOVÉ PICKLES

    1 POHÁR 750 ML, PRÍPRAVA 20 MINÚT, ODLEŽANIE 1 TÝŽDEŇ

    Potrebujete:

    • 650 g farebných cherry paradajok
    • 1 vetvička kôpru s kvetmi
    • 3 vetvičky bazalky
    • 1 vetvička oregana
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžička celého čierneho korenia

    Na nálev:

    • 500 ml vody
    • 2 lyžičky soli
    • 1 lyžica bieleho vínneho octu
    • 2 lyžice krupicového cukru

    POSTUP:

    1. Paradajky umyte a nakrájajte na polovice.
    2. Vetvičku kôpru s kvetmi umiestnite na dno skleného pohára. Pridajte paradajky a medzi ne vložte bylinky, cesnak a korenie. Pri ústi hrdla pohára nechajte približne 2,5 cm okraj volný.
    3. Na prípravu slaného nálevu zmiešajte všetky suroviny. Miešajte, kým sa sol a cukor úplne nerozpustia. Nálev nalejte
    4. na paradajky a nádobu dobre uzatvorte. Pohár s paradajkami vložte do chladničky a nechajte týžden odležat.
    5. Paradajky skombinujte s mozarellou alebo slanou fetou. Naložte si ich ku krémovému rizotu alebo k jemnej rybe. Paradajky v chladničke vydržia 3 až 4 týždne.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.