Reklama

Pondelková exotika: Thajská ryža s pečenou zeleninou

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pondelková exotika: Thajská ryža s pečenou zeleninou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 250 g ryže basmati
  • 1 ks mäsový vývar
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks rukolu
  • 1 ks cesnakový olej
  • 300 g farebných paprík
  • 1 ks menšiu cibuľu
  • 1 ks olej
  • 30 g čerstvých šampiňónov
  • 30 g hlivy

Postup

Krok 1

Premytú ryžu zalejte mäsovým vývarom a pod pokrievkou uduste do mäkka. Do udusenej ryže zamiešajte nasekané listy rukoly a pokvapkajte cesnakovým olejom.

Krok 2

Farebné papriky nakrájajte a spolu s ošúpanou cibuľou, osoľte a opečte v panvici na oleji. Vyberte a vo výpeku opečte nakrájané plátky šampiňónov a hlivoy.

Krok 3

Po opečení zmiešajte s opečenou paprikou a uložte na tanier. Pridajte ochutenú ryžu a dozdobte šalátom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!