Reklama

POMARANČOVÝ CHLEBÍK s mandľami: Nič pomarančovejšie ste ešte nepiekli

pomarancovy chlebik

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Sladká aj kyslá dobrota v jednom.

  • Dĺžka prípravy (min): 100
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks bio pomaranče
  • 6 ks vajec
  • 180 g pomletých mandlí
  • 70 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 220 g hnedého cukru
  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • 150 g pomarančového lekváru
  • 2 ks pomaranče na ozdobenie

Postup

Krok 1

Pomaranče umyjeme, vložíme do hrnca s vodou, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme približne 60 minút. Uvarené pomaranče vyberieme z vody, necháme vychladnúť a olúpeme. Olúpané pomaranče pokrájame na menšie kúsky a dáme do širšej misy.

Krok 2

Pridáme vajcia, pomleté mandle, hnedý cukor, sódu bikarbónu, špaldovú múku a všetko spolu ručným mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu. Formu na chlebík vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom. Povrch uhladíme a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 60-80 minút.

Krok 3

Upečený chlebík necháme vo forme odstáť 8-10 hodín a potom vyklopíme. Povrch chlebíka potrieme pomarančovým lekvárom a ozdobíme kolieskami pomaranča.