Pomaly pečená kačica: Kým nie je koža zlatistá a chrumkavá
29. 11. 2018, 13:41 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:19)

Zdroj: Laura Witteková
Pomaly pečená kačica: Kým nie je koža zlatistá a chrumkavá
- Dĺžka prípravy (min): 200
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks kačicu (2,4 kg)
- 100 ml mlieka
- 2 lyžice medu
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Čiastočne rozmrazenú kačku dajte 24 hodín pred pečením do veľkej misy so slanou vodou (na 1 liter vody pridajte 60 g soli). Zalejte ju takým množstvom vody, aby bola celá zakrytá. Mäso sa dobre rozmrazí a jemne nasolí.
Krok 2
Kačicu vyberte, opláchnite, osušte a potrite zmesou mlieka a medu. Ľahko osoľte.
Krok 3
Dajte do pekáča hruďou hore a zakryte pokrievkou. Nepridávajte tuk ani nepodlievajte. Kačicu pečte 3 hodiny pri teplote 115 °C.
Krok 4
Teplotu zvýšte na 220 °C, odstráňte pokrievku a kačicu pečte 20 minút, kým nie je koža zlatistá a chrumkavá. Raz ju obráťte, aby sa opiekla z obidvoch strán. Upečenú kačicu vyberte a nechajte ešte odstáť 20 minút. Pokrájajte na porcie a servírujte.