Reklama

Pomaly pečená kačica: Kým nie je koža zlatistá a chrumkavá

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pomaly pečená kačica: Kým nie je koža zlatistá a chrumkavá

  • Dĺžka prípravy (min): 200
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks kačicu (2,4 kg)
  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Čiastočne rozmrazenú kačku dajte 24 hodín pred pečením do veľkej misy so slanou vodou (na 1 liter vody pridajte 60 g soli). Zalejte ju takým množstvom vody, aby bola celá zakrytá. Mäso sa dobre rozmrazí a jemne nasolí.

Krok 2

Kačicu vyberte, opláchnite, osušte a potrite zmesou mlieka a medu. Ľahko osoľte.

Krok 3

Dajte do pekáča hruďou hore a zakryte pokrievkou. Nepridávajte tuk ani nepodlievajte. Kačicu pečte 3 hodiny pri teplote 115 °C.

Krok 4

 Teplotu zvýšte na 220 °C, odstráňte pokrievku a kačicu pečte 20 minút, kým nie je koža zlatistá a chrumkavá. Raz ju obráťte, aby sa opiekla z obidvoch strán. Upečenú kačicu vyberte a nechajte ešte odstáť 20 minút. Pokrájajte na porcie a servírujte.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!