Reklama

Poďte si s nami upiecť očarujúci JABLKOVÝ TART: Krásny, aj veľmi chutný

Jablkový tart s rakytníkovým džemom je krásny na pohľad aj výborný na chuť. Poďte vyskúšať recept od cukrárky magazínu Dobré jedlo.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jednoducho a pritom očarujúco ozdobený jablkový tart podľa receptu od cukrárky Dobrého jedla ohúri každého. A čo je na ňom najlepšie? Chutí fantasticky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jesenné koláče: Inšpirácia na luxusné dezerty od cukrárky

    Jablkový tart s rakytníkovým džemom je krásny na pohľad aj výborný na chuť. Poďte vyskúšať recept od našej cukrárky Veroniky Kollárovej a budete isto vyhlásení za domáceho majstra pekára!

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Jablkový tart s rakytníkovým džemom.

    JABLKOVÝ TART S RAKYTNÍKOVÝM DŽEMOM

    10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 10 AŽ 15 MINÚT, CHLADENIE

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 320 g mletých vlašských orechov
    • 45 g roztopeného masla
    • 30 g kokosového cukru • 1 bielok
    • štipka soli

    Na rakytníkový krém:

    • 360 ml mlieka
    • 3 lyžice krupicového cukru
    • 5 žĺtkov
    • 20 g kukuričného škrobu
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 3 lyžice rakytníkového džemu

    Na ozdobenie:

    • 3 až 4 červené jablká
    • 3 lyžice citrónovej šťavy
    • 2 lyžice rakytníkového džemu

    POSTUP:

    1. Predhrejte rúru na 200 °C a dno formy s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie.
    2. V kuchynskom robote rozmixujte vlašské orechy. Pridajte k nim maslo, cukor, bielok, soľ a ešte raz premixujte. Zmes vysypte do formy a rovnomerne utlačte na dno a boky. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 10 až 15 minút. Nechajte vychladnúť.
    3. Na krém dajte zohriať mlieko s cukrom pod bod varu. V miske premiešajte žĺtky so škrobom a za stáleho miešania prilievajte teplé mlieko. Zmes prelejte späť do hrnca a uvarte jemný puding. Puding odstavte a vmiešajte vanilkovú pastu a rakytníkový džem. Krém vylejte na hotový korpus a nechajte vychladnúť.
    4. Jablká umyte a nakrájajte na tenké plátky. Tie ponorte do vriacej vody zmiešanej s citrónovou šťavou. Na slabom plameni zohrievajte plátky jabĺk 2 až 3 minúty, aby jemne zmäkli a dali sa následne zvinúť. Jablká sceďte.
    5. Stuhnutý krém potrite rakytníkovým džemom. Z plátkov jabĺk vytvorte ružičky a uložte ich na džem. Môžete podávať

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.