Poďte si s nami upiecť očarujúci JABLKOVÝ TART: Krásny, aj veľmi chutný
3. 11. 2024, 9:31

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Jednoducho a pritom očarujúco ozdobený jablkový tart podľa receptu od cukrárky Dobrého jedla ohúri každého. A čo je na ňom najlepšie? Chutí fantasticky!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jesenné koláče: Inšpirácia na luxusné dezerty od cukrárkyJablkový tart s rakytníkovým džemom je krásny na pohľad aj výborný na chuť. Poďte vyskúšať recept od našej cukrárky Veroniky Kollárovej a budete isto vyhlásení za domáceho majstra pekára!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Jablkový tart s rakytníkovým džemom.
JABLKOVÝ TART S RAKYTNÍKOVÝM DŽEMOM
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 10 AŽ 15 MINÚT, CHLADENIE
Potrebujete:
Na cesto:
- 320 g mletých vlašských orechov
- 45 g roztopeného masla
- 30 g kokosového cukru • 1 bielok
- štipka soli
Na rakytníkový krém:
- 360 ml mlieka
- 3 lyžice krupicového cukru
- 5 žĺtkov
- 20 g kukuričného škrobu
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 3 lyžice rakytníkového džemu
Na ozdobenie:
- 3 až 4 červené jablká
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice rakytníkového džemu
POSTUP:
- Predhrejte rúru na 200 °C a dno formy s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie.
- V kuchynskom robote rozmixujte vlašské orechy. Pridajte k nim maslo, cukor, bielok, soľ a ešte raz premixujte. Zmes vysypte do formy a rovnomerne utlačte na dno a boky. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 10 až 15 minút. Nechajte vychladnúť.
- Na krém dajte zohriať mlieko s cukrom pod bod varu. V miske premiešajte žĺtky so škrobom a za stáleho miešania prilievajte teplé mlieko. Zmes prelejte späť do hrnca a uvarte jemný puding. Puding odstavte a vmiešajte vanilkovú pastu a rakytníkový džem. Krém vylejte na hotový korpus a nechajte vychladnúť.
- Jablká umyte a nakrájajte na tenké plátky. Tie ponorte do vriacej vody zmiešanej s citrónovou šťavou. Na slabom plameni zohrievajte plátky jabĺk 2 až 3 minúty, aby jemne zmäkli a dali sa následne zvinúť. Jablká sceďte.
- Stuhnutý krém potrite rakytníkovým džemom. Z plátkov jabĺk vytvorte ružičky a uložte ich na džem. Môžete podávať