Reklama

Poďte s nami piecť MEDOVÉ CUPCAKY: Neodkladajte ich na sviatky, vychutnajte si ich hneď

Medové cupcaky.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Popri predvianočnom pečení si pripravte aj tieto medové cupcaky, na ktorých si môžete pochutiť ihneď. Zaručene ohúria vašich maškrtníkov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Medovníkové variácie: Vyskúšajte čarovné nápady na Vianoce

    MEDOVÉ CUPCAKY

    12 KUSOV, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 16 AŽ 18 MINÚT

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 180 g hladkej špaldovej múky
    • 1 lyžica kakaa holandského typu
    • 1 lyžička mletého zázvoru
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 1 lyžička mletej škorice
    • štipka mletého bieleho korenia
    • štvrť lyžičky mletých klinčekov
    • štvrť lyžičky mletého muškátového orieška
    • štvrť lyžičky sódy bikarbóny
    • 115 g masla
    • 120 g tmavého trstinového cukru
    • 2 vajcia L izbovej teploty
    • 110 g medu
    • 1 lyžica rastlinného oleja
    • 125 ml horúcej vody

    Na krém:

    • 230 g smotanového syra
    • 110 g masla izbovej teploty
    • 150 g práškového cukru
    • 1 lyžica pomarančovej šťavy

    Na cukrové brusnice:

    • 200 g javorového sirupu
    • 100 ml vody
    • 1 šálka mrazených brusníc
    • 150 g kryštálového cukru

    POSTUP:

    1. V jednej miske zmiešajte múku, kakaový prášok, mletý zázvor, kypriaci prášok, škoricu, korenie, klinčeky, muškátový oriešok a sódu bikarbónu.
    2. V druhej mise zmiešajte rozpustené maslo, cukor, vajcia, med a olej. Dobre premiešajte, aby sa suroviny spojili.
    3. K tekutým surovinám vmiešajte zmes s múkou. Nakoniec zalejte horúcou vodou a zapracujte.
    4. Cestom do dvoch tretín naplňte papierové košíčky, ktoré ste uložili do mafinovej formy. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 16 až 18 minút. Urobte test špajľou. Cupcaky preložte na mriežku a nechajte vychladnúť.
    5. Na krém vyšľahajte smotanový syr s maslom dohladka. Znížte rýchlosť mixéra a postupne prisypávajte cukor. Nakoniec pridajte pomarančovú šťavu a šľahajte ešte dve minúty na vyšších otáčkach. Krém preložte do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobte ním vychladnuté cupcaky.
    6. Na cukrové brusnice dajte do panvice javorový sirup s vodou a zmes priveďte do varu a za častého miešania varte 3 minúty. Pridajte brusnice, opäť priveďte do varu a minútu ich povarte. Potom brusnice vyberte a uložte na mriežku. Nechajte ich 30 minút postáť, aby boli už len jemne lepkavé. Obaľte ich v kryštálovom cukre a ozdobte nimi cupcaky. Pridajte malé medovníčky a dezert k vianočnej kávičke je na svete.

    Cupcaky pred pečením môžete naplniť aj kúskom čokolády. Pripravíte tak malé chutné prekvapenie. Viac inšpirácie na veselé vianočné cupcaky nájdete v našej galérii...

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.