Reklama

Pochúťka pre Mikuláša: Upečte s deťmi jednoduché ČOKOLÁDOVÉ COOKIES

Čokoládové cookies.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Poďte s deťmi upiecť jednoduché čokoládové cookies, z ktorých môžete nechať zopár aj pre Mikuláša, aby sa pri nadeľovaní darčekov do čižmičiek posilnil.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rýchly recept na čokoládové cookies

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Čokoládové cookies.

    ČOKOLÁDOVÉ COOKIES

    30 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE10 AŽ 12 MINÚT, CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 60 g masla
    • 200 g tmavej čokolády 72 %
    • 2 vajcia L
    • 130 g trstinového cukru
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 60 g hladkej múky
    • 25 g kakaa holandského typu
    • pol lyžičky kypriaceho prášku
    • štvrť lyžičky soli

    POSTUP:

    1. Nad vodnou parou roztopte maslo s nasekanou čokoládou. Odstavte a dajte bokom.
    2. V mise vyšľahajte vajcia s cukrom na svetlú penu. Za stáleho miešania pridajte čokoládovú zmes a vanilkový extrakt.
    3. Pridajte preosiatu múku s kakaom, s kypriacim práškom, soľou a zapracujte. Zmes nebude úplne tuhá, preto ju vložte do chladničky na 15 až 30 minút.
    4. Z cesta pomocou lyžice odoberte kúsok cesta, v rukách vyformujte do guľôčky a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Guľôčky trochu stlačte do tvaru placky a plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 10 až 12 minút. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.