Reklama

PLNENÉ kuracie prsia: Zašite do nich chutné klobásky

kura

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Trošku kreativity a máte úplne iné kura.

  • Dĺžka prípravy (min): 75
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 5 ks kuracích pŕs
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 50 g údeného syra pokrájaného na plátky
  • 300 g klobásy pokrájanej na kolieska
  • 1 ks soľ

Na cesto:

  • 200 ml mlieka
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 ks mletá rasca
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Kuracie prsia umyte, osušte a nakrojte otvor, ktorý povytierajte pretlačeným cesnakom.

Krok 2

Kolieska klobás zabaľte do plátkov syra. Vložte do kuracích pŕs a uzavrite špáradlom.

Krok 3

Pripravte marinádu: Do mlieka pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie a rascu. Naplnené mäso marinujte 1 až 2 hodiny.

Krok 4

Mäso vyberte z marinády a nechajte odkvapkať. Múku zmiešajte s mletou paprikou a v tejto zmesi obaľte marinované prsia. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 35 až 40 minút. Podlievajte vlastnou šťavou, prípadne zvyšnou marinádou. Podávajte so zeleninovým šalátom a zemiakmi. Ozdobte petržlenovou vňaťou.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!