PLNENÉ kuracie prsia: Zašite do nich chutné klobásky
6. 11. 2020, 7:04 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Trošku kreativity a máte úplne iné kura.
- Dĺžka prípravy (min): 75
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 5 ks kuracích pŕs
- 1 ks strúčik cesnaku
- 50 g údeného syra pokrájaného na plátky
- 300 g klobásy pokrájanej na kolieska
- 1 ks soľ
Na cesto:
- 200 ml mlieka
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 ks mletá rasca
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Kuracie prsia umyte, osušte a nakrojte otvor, ktorý povytierajte pretlačeným cesnakom.
Krok 2
Kolieska klobás zabaľte do plátkov syra. Vložte do kuracích pŕs a uzavrite špáradlom.
Krok 3
Pripravte marinádu: Do mlieka pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie a rascu. Naplnené mäso marinujte 1 až 2 hodiny.
Krok 4
Mäso vyberte z marinády a nechajte odkvapkať. Múku zmiešajte s mletou paprikou a v tejto zmesi obaľte marinované prsia. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 35 až 40 minút. Podlievajte vlastnou šťavou, prípadne zvyšnou marinádou. Podávajte so zeleninovým šalátom a zemiakmi. Ozdobte petržlenovou vňaťou.