Placky ZO ŠOŠOVICE: Použite čiernu, budú vyzerať tajomnejšie
8. 9. 2021, 10:58 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Zdravší obed dnes neuvaríte.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks mrkvu
- 1 ks menší pór (bielu časť)
- 1 ks olivový olej
- 140 g čiernej šošovice
- 1 ks 250-300 ml zeleninového vývaru
- 1 ks vajce
- 40 g syra čedar
- 1 ks surový nastrúhaný zemiak
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks petržlenovú vňať";i:10;s:29:"1 lyžica kypriaceho prášku";i:11;s:18:"90 g hladkej múky";i:12;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie";i:13;s:22:"1 ks olej na opečenie
Postup
Krok 1
Očistenú mrkvu postrúhame, pór nakrájame nadrobno. Spolu opečieme na malom množstve olivového oleja. Pridáme premytú šošovicu, pár minút opekáme a zalejeme trochou teplého vývaru.

Video Player is loading.
Zemiakové placky Maroša Molnára: Také skvelé, že sa stanú vašou jednotkou!Krok 2
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Priebežne premiešavame a podlievame vývarom. Hustú hmotu s odpareným vývarom odstavíme a necháme vychladnúť.
Krok 3
Pridáme vajce, nastrúhaný čedar, vyžmýkaný nastrúhaný zemiak, prelisovaný cesnak, nasekanú vňať a múku s kypriacim práškom. Posolíme, okoreníme a premiešame. V panvici potretej olejom opekáme z oboch strán menšie placky. Podávame so strúhaným syrom.