Pivná STRÚDĽA: Sladučká, ale bez peny!
1. 1. 2022, 11:37 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Sladké hody pokračujú.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g hladkej múky
- 125 g stuženého tuku (Cera) + na potretie plechu
- 150 ml svetlého piva
- 1 štipka soli
- 1 ks vajce na potretie
- 1 ks práškový cukor na posypanie
Na plnku:
- 400 g odkôstkovaných višní
- 200 g mletých vlašských orechov
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 ks PL práškového cukru + na posypanie
- 1 ks ČL mletej škorice
- 30 g masla
Postup
Krok 1
Z preosiatej múky, štipky soli, tuku a piva vypracujeme vláčne cesto. Preložíme ho do vyhriatej misky a prikryté necháme na teplom mieste stáť asi 30 minút.
Krok 2
Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Rovnomerne naň rozložíme vrstvu umytých, vykôstkovaných višní a orechov, ktoré posypeme cukrom, škoricou a nakrájanými kúskami masla.
Krok 3
Naplnené cestá zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou. Pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom. Výborne chutí s vanilkovým krémom.