Reklama

Pivná STRÚDĽA: Sladučká, ale bez peny!

strudla

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sladké hody pokračujú.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 125 g stuženého tuku (Cera) + na potretie plechu
  • 150 ml svetlého piva
  • 1 štipka soli
  • 1 ks vajce na potretie
  • 1 ks práškový cukor na posypanie

Na plnku:

  • 400 g odkôstkovaných višní
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 ks PL práškového cukru + na posypanie
  • 1 ks ČL mletej škorice
  • 30 g masla

Postup

Krok 1

Z preosiatej múky, štipky soli, tuku a piva vypracujeme vláčne cesto. Preložíme ho do vyhriatej misky a prikryté necháme na teplom mieste stáť asi 30 minút.

Krok 2

Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Rovnomerne naň rozložíme vrstvu umytých, vykôstkovaných višní a orechov, ktoré posypeme cukrom, škoricou a nakrájanými kúskami masla.

Krok 3

Naplnené cestá zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou. Pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom. Výborne chutí s vanilkovým krémom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!