Reklama

Pestrosť farieb a chutí: Šalát s grilovaným kozím syrom

Reklama

Pestrosť farieb a chutí: Šalát s grilovaným kozím syrom

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 125 g rukoly
  • 300 g červenej čakanky
  • 250 g kalerábu
  • 1 ks šalotka
  • 40 g píniových orieškov
  • 5 lyžíc balzamového octu
  • 1 lyžica horčice
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 2 ks hrušky
  • 8 ks malých kúskov kozieho syra alebo 4 väčšie";i:10;s:24:"1 lyžica tekutého medu";i:11;s:29:"1 lyžica nasekaných mandlí";i:12;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Rukolu a čakankové listy opláchneme a vysušíme v odstredivke na šalát. Kaleráb olúpeme a pokrájame na tenké pásiky. Šalotku najemno pokrájame. V panvici nasucho opražíme píniové oriešky. Na kuchynskom papieri necháme vychladnúť.

Krok 2

V miske rozmiešame ocot, horčicu, soľ a čierne korenie. Za stáleho miešania pridáme olej. V šalátovej mise zmiešame kaleráb so šalotkou a s dresingom.

Krok 3

Hrušky prekrojíme, vyrežeme jadrovník a dužinu pokrájame na tenké plátky. Spolu s rukolou a čakankovými lístkami vmiešame do šalátu.

Krok 4

Rozohrejeme gril. Kozí syr pokvapkáme medom, posypeme nasekanými mandľami a asi 1-2 minúty opekáme pod horúcim grilom. Podávame so šalátom a s opekanými plátkami bagety.