Pestrosť farieb a chutí: Šalát s grilovaným kozím syrom
29. 3. 2015, 8:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:09)

Pestrosť farieb a chutí: Šalát s grilovaným kozím syrom
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 125 g rukoly
- 300 g červenej čakanky
- 250 g kalerábu
- 1 ks šalotka
- 40 g píniových orieškov
- 5 lyžíc balzamového octu
- 1 lyžica horčice
- 5 lyžíc olivového oleja
- 2 ks hrušky
- 8 ks malých kúskov kozieho syra alebo 4 väčšie";i:10;s:24:"1 lyžica tekutého medu";i:11;s:29:"1 lyžica nasekaných mandlí";i:12;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Rukolu a čakankové listy opláchneme a vysušíme v odstredivke na šalát. Kaleráb olúpeme a pokrájame na tenké pásiky. Šalotku najemno pokrájame. V panvici nasucho opražíme píniové oriešky. Na kuchynskom papieri necháme vychladnúť.
Krok 2
V miske rozmiešame ocot, horčicu, soľ a čierne korenie. Za stáleho miešania pridáme olej. V šalátovej mise zmiešame kaleráb so šalotkou a s dresingom.
Krok 3
Hrušky prekrojíme, vyrežeme jadrovník a dužinu pokrájame na tenké plátky. Spolu s rukolou a čakankovými lístkami vmiešame do šalátu.
Krok 4
Rozohrejeme gril. Kozí syr pokvapkáme medom, posypeme nasekanými mandľami a asi 1-2 minúty opekáme pod horúcim grilom. Podávame so šalátom a s opekanými plátkami bagety.